Extern

MAE trimite în străinătate peste 4 milioane de buletine de vot

Ministerul Afacerilor Externe va trimite în străinătate câte 1.333.500 de buletine de vot pentru europarlamentare și pentru referendum, în total peste 4 milioane de buletine, precum și timbre autocolante, ștampile cu mențiunea „votat” și ștampile de control.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pentru cele 441 secții de votare înființate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul va trimite 4.000.500 de buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național.

Vor fi distribuite câte 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidaților României în Parlamentul European, pentru întrebarea nr. 1 de la referendumul național, respectiv pentru întrebarea nr. 2 de la referendumul național.

Menționăm că este cel mai mare număr de buletine de vot distribuite secțiilor de votare din străinătate la un proces electoral, Ministerul Afacerilor Externe asigurându-se că vor fi îndeplinite toate condițiile pentru ca votul la scrutinele din 26 mai 2019 să se desfășoare în cele mai bune condiții. Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ținând cont de prezența la vot la procesele electorale anterioare și distribuția teritorială a comunităților românești, precum și de estimările privind intenția participării la vot realizate pe baza informațiilor transmise și a intențiilor exprimate de cetățenii români în cadrul consultărilor pe care misiunile diplomatice ale României le-au organizat cu comunitățile românești din străinătate„, arată sursa citată.

Odată cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediază și celelalte materiale necesare votării: timbre autocolante, ștampile cu mențiunea „votat”, ștampile de control, modele de liste electorale suplimentare și de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării.

Lista secțiilor de votare organizate în străinătate și adresele locurilor de desfășurare a votării pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/48090.