Președintele Republicii Moldova este mai degrabă sceptic în privința unirii cu România. Maia Sandu a vorbit despre posibilitatea organizării unui referendum cu privire la această chesitune, dar susține că pentru înfăptuirea unirii este nevoie de „o majoritate covârșitoare”.
O susținere majoritară, fragilă, în favoarea unirii, din partea cetățenilor Republicii Moldova, vizavi de unire, nu ar fi de ajuns. Șansele de reușită ar fi extrem de mici, dacă luăm în calcul afirmațiile Maiei Sandu.
Citește și: Concedieri la stat în 2025: Guvernul ia măsuri drastice pentru reducerea cheltuielilor
În micul stat de peste Prut există numeroase comunități rusofone care se opun uniri, pe lângă moldovenii care fie vor ca statul să rămână independent din punct de vedere formal, fie să fie sub influența rusă.
„Știm că există un număr mare de oameni și, probabil, în creștere care sprijină ideea Unirii. În același timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vede cum se întâmplă lucrurile”, a declarat Maia Sandu.
„Un asemenea proiect [unirea- n.red.] trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu
sursa