Actualitate

Manifestările din spațiul public în atenția jandarmilor maramureșeni

Și în acest sfârșit de săptămână, pe raza județului nostru vor avea loc evenimente publice iar jandarmii maramureșeni vor fi din nou la datorie pentru a asigura buna desfășurare a acestora. Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/consumului de substanțe interzise şi aplicarea măsurilor legale.

În perioada 16-17.07.2022, începând cu orele 18:00 în ziua de sâmbătă și orele 12:00 în ziua de duminică, Primăria orașului Seini organizează o manifestare cultural artistică cu ocazia „Zilelor orașului Seini – Cetatea Zynir”, în localitatea Seini.

În data de 16.07.2022, Primăria Băiuț, cu sprijinul Asociației „Frații Petreuș” organizează în localitatea Băiuț, locul Tocila, manifestarea cultural artistică „Trecui dealul la Băiuț”.

În data de 17.07.2022, Uniunea Ucrainenilor din România organizează manifestarea cultural artistică „Sărbătoarea cântecului și dansului ucrainean”, în localitatea Crasna Vișeului.

Recomandăm tuturor participanților la aceste evenimente să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică și să acorde o atenție deosebită copiilor.

Totodată, jandarmii montani sunt la datorie și acționează pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor dacă aceștia se află în dificultate în zona de munte.

Dacă mergeți în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil despre condițiile meteorologice locale și să vă echipați adecvat.

În caz de nevoie, nu ezitați să solicitați sprijinul jandarmilor, fie direct, fie apelând numărul unic de urgenta 112.