Politica

Marcel Ciolacu cere desființarea inspectoratelor de Inspecția Muncii

Premierul Marcel Ciolacu anunță că instituțiile care nu și-au făcut treaba privind controalele din azilele din România trebuie să fie desființate, dacă e nevoie. Ciolacu a cerut demiteri de șefi în mai multe județe și spune că până și poliția a deschis anchete la unele inspectorate.
Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis și ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, că este în ”contra timp” și vrea să finalizeze toate procedurile pentru a adopta Planul Național de Luptă contra Cancerului, în cursul săptămânii viitoare.

”Domnule Rafila și dumneavoastră vă aflați tot contra timp cu adoptarea Planul Național de Luptă contra Cancerului. Înțeleg că tot ansambul legislativ este pus în dezbatere publică. Îmi doresc să finalizați procedura și la săptămâna viitoare să adoptăm în ședința de Guvern. ”, a spus Marcel Ciolacu.
Acest Plan a generat discuții intense la învestirea în funcție a lui Marcel Ciolacu. Deputatul PSD, Patriciu Achimaș Cadariu anunțase că nu va vota Guvernul din cauza lui Alexandru Rafila.

În ce privește scandalul ”azilelor groazei”, Marcel Ciolacu a ordonat ministrului Muncii să întocmească un raport și, dacă este nevoie, să meargă până la desființarea Inspecției Muncii.
Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre. Din punctul meu de vedere este clar că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Părerea mea este că trebuie să fim curajoși și să desființăm instituții cu totul care și-au dovedit incapacitatea de a face treabă în aceste situații. Cer președinților de CJ din județele amintite să schimbe toți directorii din funcții, e clar că nu și-au făcut datoria. Dacă nu, ei vor răspunde în fața cetățenilor

Domnul Bogdan Despescu mi-a spus că a comandat controale la conducerea poliției Arad, Vrancea, Capitală”, a spus Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

sursa