Actualitate

Mascații au navalit într-o primărie -favorizari pentru ocuparea unor posturi

Mascații au navalit in primăria Rediu, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie comise în legătură cu concursul de ocupare a unor posturi scrie realitatea.net
În cursul zile de 21.09.2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă şi în baza ordonanţelor de delegare dispuse de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în executare un număr de şase mandate de percheziţie domiciliară, din care două la sediul UAT Rediu, judeţul Iaşi”, anunţă DGA.

Acţiunea vizează ”posibile infracţiuni de corupţie săvârşite în contextul organizării unui concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu”.

Suportul tehnic a fost asigurat de către lucrătorii Brigăzii Operaţiuni Speciale Iaşi.

Această acțiune a autorităților de aplicare a legii pare a fi legată de investigarea unor presupuse infracțiuni de corupție în legătură cu un concurs pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul UAT Rediu, județul Iași. Perchezițiile domiciliare au fost efectuate cu autorizare de la instanța competentă și sub supravegherea unor procurori.

Este important de subliniat că astfel de acțiuni sunt parte a eforturilor de combatere a corupției și asigurarea integrității în administrația publică. În astfel de cazuri, autoritățile desfășoară anchete pentru a aduna dovezi și a stabili dacă au avut loc infracțiuni. Dacă se găsesc dovezi suficiente, persoanele implicate pot fi trimise în judecată și, în final, condamnate, dacă sunt găsite vinovate de săvârșirea infracțiunilor.