
Mihaela Bilic este noul ”Doctor de bine” de la PRO TV. Medicul nutriționist apare în cadrul Știrilor PRO TV cu o abordare diferită a felului în care românii se raportează la propria lor ființă și la felul în care alimentația le poate deveni aliat și nu dușman, în demersul lor pentru o existență sănătoasă și plină de satisfacții.
Aș spune că, în ultima vreme, toată lumea acuză mâncarea că ar fi vinovată de răul din viața noastră, o acuzație nedreaptă. Mâncarea nu ne îmbolnăvește, dar nu putem merge nici la cealaltă extremă – nu putem, prin mancare, să vindecăm tot răul din lume.
Este doar un element în viața noastră și, dacă o transformăm într-o obsesie, nu vom avea rezultate pozitive.
Citește și: Oana Roman, dezgustată de un obicei des întâlnit în casele românilor: „Mi se ridică părul în cap!”
Părerea mea este că noi, ca români, care suntem prin definiție mâncăcioși, lacomi, ne place cantitatea în detrimentul calității, ar trebui să întelegem că acum trăim vremuri în care supraoferta alimentară e copleșitoare și că trebuie să începem să punem preț și să fim un pic mai atenți în alegerile noastre.
Sănătatea noastră depinde de asta și nu doar mâncarea contează în această ecuație, ci și tot ce este legat de echilibrul emoțional, de asumare a responsabilităților, dar și a propriilor nevoi și a unui stil de viață care să fie într-o armonie și împăcare cu ceea ce ești, cu ceea ce faci.
Citește și: Vlăduța Lupău, decizie importantă pentru familia sa
Nu putem, prin intermediul mâncării, oricât de specială ar fi ea, să ne rezolvăm probleme care țin de emoțional și de social.
Trăim într-o societate care nu are atât de multă grija de cetățentii ei, nu avem o societate funcțională care să ne protejeze și atunci nu putem aștepta să fim apărați din exterior și nici ajutați, trebuie să începem un fel de muncă de autodidacți, în care noi să avem grija noastră.
Citește și: Dana Roba a început o nouă poveste de dragoste cu un american
În momentul în care o să începem să avem cu adevărat grijă de noi, rezultatele se vor simti imediat. Românii sunt foarte mult concentrați pe exterior, foarte atenți, culmea! la ce fac cei din jur și mai puțin atenți la ce fac ei.
Toată lumea folosește informația auzită după ureche și este foarte expertă în a da sfaturi altora și mai puțin specialistă în a avea grija de propria lor ființă. Trebuie să începem să ne pese în mod real de noi și să încetăm să ne mai lăsăm influențați și păcăliți de lucruri spuse după ureche.
sursa