Extern

Mii de persoane participă la un concert rock la Barcelona în cadrul testului de screening COVID

Mii de oameni urmăresc un concert rock în Barcelona – în incinta unui loc – ca parte a unui test pentru a vedea cât de eficiente sunt proiecțiile COVID în aceeași zi în prevenirea focarelor la evenimente mari.

Aproximativ 5.000 de participanți la concerte au fost lăsați sâmbătă seara în Palau Sant Jordi din oraș și au putut să se amestece liber în timp ce urmăreau grupul rock spaniol Love of Lesbian.

Cu toate acestea, trebuie să poarte măști și înainte de a participa au fost supuși unui test antigen – care oferă rezultate mult mai rapide decât testul PCR utilizat pe scară largă – care a trebuit să dea un rezultat negativ.

Restul Spaniei se limitează la adunări de cel mult patru persoane în pică închisă, dar concertul din capitala catalană este un test pentru a vedea cât de eficiente sunt măsurile în vigoare.
Concertul este susținut de autoritățile locale și de experții Fundației Barcelona pentru lupta împotriva SIDA și bolilor infecțioase, care a organizat, de asemenea, un studiu de caz în jurul unui concert mai mic de 500 de persoane în decembrie.

Ei au spus că rezultatele studiului de caz preliminar au arătat că pre-screeningul cu teste antigenice și utilizarea măștilor faciale au reușit să prevină infecțiile în cadrul concertului, în ciuda faptului că nu există reguli de distanțare socială.
Persoanelor cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat de COVID-19 în ultimele săptămâni li sa cerut să nu se înscrie la ultimul concert.

Deținătorii de bilete au putut alege între trei locuri din Barcelona unde trebuie să facă un test rapid de antigen sâmbătă dimineață, iar costul biletului a inclus testul și o mască de față de înaltă calitate pe care vor trebui să le poarte.

Organizatorii spun că este primul eveniment comercial de această dimensiune organizat în Europa în timpul pandemiei.

„Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale” în timpul pandemiei, a spus dr. Boris Revollo, un virolog implicat în proiectarea protocoalelor de sănătate.

Pe lângă faptul că este de 10 ori mai mare decât concertul din decembrie, de data aceasta nu va exista un grup de control întreținut în afara sălii de concert.

În schimb, concertanții au convenit că autoritățile de sănătate publică pot informa echipa Revollo dacă vin cu coronavirusul în săptămânile de după concert.

Cu aceste informații, echipa Revollo va face o analiză a ratelor de infecție în rândul celor 5.000 de spectatori, comparativ cu cea a populației generale, pentru a vedea dacă există discrepanțe care ar putea indica o contagiune la concert.
sursa