Extern

NATO ia în calcul doborârea rachetelor rusești

NATO ia în calcul doborârea rachetelor rusești care se apropie prea mult de granițele sale: „Ar fi un contraatac”

Recent, NATO a luat în considerare o nouă strategie defensivă în fața escaladării tensiunilor cu Rusia, privind rachetele care se apropie de granițele sale scrie romaniatv.net

Conform unui raport al publicației poloneze RMF24, această decizie a fost anunțată de un oficial polonez, după ce o rachetă rusă a pătruns în spațiul aerian polonez cu doar două zile în urmă.

Incidentul care a generat această reacție a NATO a avut loc duminică, când Polonia a fost nevoită să reacționeze rapid la un atac rusesc asupra Ucrainei, trimițând avioane de luptă pentru protejarea spațiului său aerian.

În timpul acestui incident, o rachetă a intrat în spațiul aerian al Poloniei, stârnind îngrijorare și determinând o reevaluare a măsurilor de apărare.

Andrzej Szejna, ministrul adjunct de externe al Poloniei, a declarat pentru RMF24 că „Rusia știa că, dacă racheta ar ajunge mai departe în Polonia, va fi doborâtă. Ar fi un contraatac„.

Acesta a adăugat că în cadrul NATO sunt analizate diverse concepte, inclusiv posibilitatea doborârii rachetelor rusești atunci când acestea se apropie periculos de mult de granițele NATO.

Pe lângă măsurile de apărare, Polonia a subliniat și necesitatea cooperării strânse cu Ucraina pentru a asigura securitatea comună în fața amenințărilor externe. În acest sens, oficialii polonezi au menționat că aprobarea Ucrainei ar fi necesară pentru implementarea unor astfel de măsuri de contraatac.

Incidentul recent nu este singular în ceea ce privește incursiunile rusești în spațiul aerian al Poloniei. În ultimul an, au existat mai multe astfel de incidente, generând îngrijorări și tensionând și mai mult relațiile între NATO și Rusia.

În concluzie, decizia NATO de a lua în considerare doborârea rachetelor rusești care se apropie de granițele sale reprezintă o reacție fermă la acțiunile agresive ale Rusiei.

Această mișcare arată determinarea alianței de a proteja integritatea teritorială și de a răspunde prompt la orice amenințare la adresa securității regionale și globale.