Politica

Nicolae Ciucă: „Vaccinul ne protejează de formele grave ale bolii”

Premierul Ciucă anunță măsuri în vederea valului 5 al pandemiei: Vaccinul nu protejează de infectare, ci de forme grave ale bolii
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în deschiderea ședinței de guvern de miercuri seară, că executivul pregătește o serie de măsuri pentru gestionarea unui val 5 al pandemiei de coronavirus.
Venim cu o schimbare de abordare pentru pregătirea gestionării valului 5 al pandemiei. Vom pune accent asupra pregătirii acordării asistenței medicale și astfel la nivelul Ministerului Sănătății va fi inființat un Grup de management al informațiilor operative din sănătate, care să aibă rol de coordonare a resurselor acțiunilor și informațiilor medicale. Vom extinde capacitatea de testare și vom oferi greutate capacității de acordare a asistenței medicale ambulatorii. Punem la locul cuvenit problematica siguranței pacientului în spital. Trebuie să înțelegem tot ce este de înțeles din consecințele grave ale incendiilor produse în spitale și astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta”, a declarat Ciucă, referindu-se și la introducerea de noi scheme de tratament anti-COVID.
Premierul Nicolae Ciucă a făcut apel la cetățeni să se vaccineze și să colaboreze cu autoritățile medicale, chiar dacă vaccinul nu protejează de infectare, ci de forme grave ale bolii.

Cred că este corect din partea noastră să informăm cetățenii asupra beneficiilor vaccinării, în sensul în care nu îi protejează să nu contacteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală. Putem să vedem astăzi din statisticile care sunt publice că în țările care sunt deja afectate de valul 5, deși există sute de mii de infectări pe zi, numărul celor care își pierd viața este mult mai mic decât ce am putut să observăm la valurile precedente și asta, este clar o concluzie a specialistului, se datorează faptului că au atins un nivel de vaccinare foarte ridicat”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a anunțat că joi va avea o discuție cu medicii de familie, cu privire la rolul tot mai important pe care aceștia îl vor avea, în condițiile în care vor participa la testarea anti-COVID.

sursa