Unul dintre numeroasele rezultate interesante ale noilor noastre realități de lucru este faptul că multe idei legate de tehnologie, introduse în ultimii ani, prind un aspect nou. În special, produsele și serviciile bazate pe concepte care păreau sănătoase în teorie, dar s-au referit la ceea ce voi numi „inerție negativă” – adică o bază imensă, aparent imovabilă, instalată a unei tehnologii sau aplicații moștenite – sunt luate în considerare.
Unele dintre cele mai evidente exemple sunt aplicații bazate pe cloud. Cu toate că, cu siguranță, a existat o adoptare puternică a serviciilor cloud bazate pe consumatori, cum ar fi Netflix, Spotify și multe altele, povestea nu a fost la fel de clar în partea de afaceri a lumii. Majoritatea organizațiilor și instituțiilor (inclusiv școlile) utilizează încă un număr foarte mare de aplicații preambalate sau construite personalizat, care nu au fost mutate în cloud.
Din motive de înțeles, situația a început să se schimbe, iar procentul de aplicații nativ-cloud sau cloud-native a început să crească . Deși numerele nu se vor schimba peste noapte (sau chiar în următoarele luni), acum este destul de clar chiar și pentru cele mai conservatoare organizații IT că acum este timpul să-și extindă utilizarea software-ului bazat pe cloud și a modelelor de calcul.
Citește și: Seriale noi în 2025: O privire detaliată asupra celor mai așteptate producții
Ca urmare a acestei schimbări de gândire, întreprinderile își reconsideră interesul și capacitatea de a utiliza instrumente chiar mai cloud. La rândul său, acest lucru începe să creeze un efect domino unde dependențele anterioare și / sau barierele care erau anterior considerate insurmontabile sunt acum aruncate deoparte la căderea unei pălării. Este cu adevărat un timp pentru o gândire nouă în domeniul IT.
În același timp, companiile au acum și avantajul de a învăța de la alții care ar fi putut face mișcări mai agresive în cloud câțiva ani în urmă. În plus, aceștia recunosc că nu pot doar să înceapă din nou, ci trebuie să utilizeze resursele hardware și software existente pe care le dețin în prezent sau au acces. Rezultatul final este un accent sănătos, pragmatic pe căutarea instrumentelor care pot ajuta companiile să-și îndeplinească mai eficient nevoile esențiale. În termeni reali, aceasta se traduce într-un interes din ce în ce mai mare pentru modelele de cloud cloud hibride, în care atât elementele din cloud public, cât și resursele de calcul on-premise sau gestionate într-un cloud privat se reunesc pentru a crea un mix optim de capacități pentru majoritatea organizațiilor.
Citește și: Cele mai Căutate Sfaturi pentru a Crește Traficul Online
De asemenea, permite companiilor să arunce o privire nouă asupra alternativelor la instrumente care ar putea fi o parte critică a organizației lor de mult timp. În cazul apartamentelor de productivitate de birou, de exemplu, companiile care s-au bazat pe versiunile tradiționale, autorizate ale Microsoft Office, pot începe să ia în considerare mai serios ceva de genul G Suite nativ de la Google, întrucât fac o schimbare mai mare către cloud. Desigur, pot alege pur și simplu să treacă la versiunile recent actualizate pe bază de cloud Microsoft 365 ale suitei lor de productivitate. În orice caz, trecerea la aplicațiile de productivitate pentru birou bazate pe cloud poate merge mult spre o organizație IT mai flexibilă, precum și obișnuirea utilizatorilor finali să acceseze toate aplicațiile critice de pe web.