Advertoriale

Nu mai lăsa invaziile de ţânţari din timpul verii să îţi distrugă liniştea şi confortul

La momentul actual, ţânţarii se numără printre cele mai enervante, dar şi periculoase insecte care îşi pot face simţită prezenţa în încăperile locuinţei noastre sau în spaţiile din natură. Începând de la zgomotul deranjant pe care îl provoacă, în special în timpul nopţii, şi până la înţepăturile deloc inofensive, ţânţarii creează un disconfort major în rândul tuturor oamenilor şi îi expun pe aceştia în faţa pericolului uriaş de a se îmbolnăvi din moment ce devin ţinta muşcăturilor lor.

 

Când şi de ce apar ţânţarii

Înmulţindu-se cu precădere începând cu perioada aprilie-mai, în condiţii de umiditate, respectiv în medii predilecte precum iazuri, bălţi sau orice alt loc unde se adună apă stătătoare, ţânţarii încep să-şi facă apariţia în propriile case la începutul verii, respectiv în luna iunie. Deşi par minuscule şi fragile la prima vedere, aceste insecte sunt cu adevărat cei mai mari inamici pe care îi putem avea în sezonul cald şi care, din cauza bâzâitului pe care îl produc, ne afectează liniştea, dar şi calitatea orelor de somn de peste noapte. Dar asta nu e tot!

De ce este periculoasă înţepătura de ţânţari

Întrucât ţânţarii se hrănesc de la mai mulţi indivizi, şansele de transmitere a unei palete largi de afecţiuni prin intermediul muşcăturii lor cresc semnificativ. De exemplu, puţină lume ştie faptul că aceste insecte au capacitatea de a transmite virusul cu potenţial foarte mare patogen, West Nile, despre care s-a demonstrat că a provocat moartea unui număr îngrijorător de mare de persoane în ultimii ani. De asemenea, malaria, encefalita virală, infecţia cu virusul Zika sau febra Dengue reprezintă alte câteva exemple de afecţiuni care pot lua naştere în urma muşcăturilor de ţânţari.

Mai mult, în afara de răspândirea de afecţiuni medicale grave, înţepătura acestui tip de dăunători poate provoca şi reacţii alergice neplăcute, însoţite de simptome precum roşeaţă locală, umflarea zonei atacate şi senzaţia de prurit intens.

Cum poţi scăpa de disconfortul creat de coloniile de ţânţari

După cum bine ştim deja cu toţii, în prezent există un număr mare de magazine şi farmacii care comercializează diverse produse menite să ţină ţânţarii departe de noi, aşa cum sunt loţiunile sau cremele special concepute din flori sau plante considerate a avea un efect de repelent pentru aceste insecte. Din păcate însă, astfel de produse nu se dovedesc a fi utile şi eficiente întotdeauna, constituind doar o soluţie pe termen scurt. Mai mult, întrucât umblă în general în colonii şi se înmulţesc, implicit răspândesc foarte rapid, ţânţarii nu pot fi combătuţi în mod definitiv pe cont propriu, oricât de multe remedii populare am încerca să punem în practică. Prin urmare, una dintre cele mai sigure variante pe care le ai la îndemână este dezinsecţia, o operaţiune profesională de prevenire şi combatere a insectelor şi atropodelor târâtoare sau zburătoare dintr-un anumit spaţiu, prin intermediul unui ansamblu de metode şi acţiuni specifice. Dezinsecţia ţânţarilor poate fi efectuată numai de către o echipă de experţi, calificaţi şi cu experienţă în domeniu, aşa cum sunt membrii echipei Pest Control spre exemplu, lider în prezent în sectorul DDD (Dezinsecţie-Deratizare-Dezinfecţie).

Operatorii DDD sunt gata să intervină pentru tine, indiferent de gradul de infestare sau de tipul de suprafaţă vizată şi dimensiunile acesteia. În ceea ce priveşte spaţiile exterioare din natură invadate de ţânţari, dezinsecţia se realizează cu ajutorul unui atomizor de mari dimensiuni cu debit crescut de aer, care va pulveriza un insecticid special conceput pentru a elimina populaţiile de insecte şi pentru a preveni eventuala reapariţie a acestora. De asemenea, în ceea ce priveşte propria locuinţă, dezinsecţia se va realiza prin intermediul unor echipamente speciale de ultimă generaţie şi a unor substanţe cu efect garantat, datorită cărora până şi cei mai bine ascunşi ţânţari din zone greu accesibile vor fi exterminaţi, astfel încât siguranţa şi sănătatea ta şi a celor dragi să nu mai fie puse în pericol.

Cine suntem si cum ne gasiti:

PESTCONTROL este una din cele mai mari firme prestatoare de servicii DDD din Bucuresti si judetul Ilfov. Compania a trecut prin mai multe restructurari ajungand in prezent lider de piata in sectorul Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare.

Compania se adreseaza clientilor din sectorul rezidential si comercial industrial.

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6, București 040341 – Telefon: 0765 444 422