Politica

Orban, despre boicotul PSD: O atitudine penibilă

Ludovic Orban, premierul desemnat, a catalogat drept „penibilă” atitudinea PSD de a boicota ședința plenului Parlamentului în care ar trebui votată învestirea Guvernului Orban II.

Acesta a mai precizat că liberalii au discutat cu mai mulți specialiști pentru identificarea unei soluții care să pună capăt haosului pe care-l generează majoritatea PSD din Parlament.

„Avem pregătită o soluţie pe care o testăm cu mai mulţi jurişti, constituţionalişti, pentru a încerca să punem rânduială în haosul pe care-l generează majoritatea PSD din Parlament şi mai ales în această atitudine penibilă de boicot faţă de nişte proceduri constituţionale fundamentale”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat miercuri, la finalul ședinței CEx, că parlamentarii PSD nu vor fi prezenți luni, în plenul Parlamentului, la ședința în care e programat votul de învestitură a Guvernului Orban II.
„Luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire. Așteptăm răspunsul CCR dacă e constituțională” numirea lui Orban, după ce acesta a fost demis prin moțiunea de cenzură, a afirmat Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv național al PSD.
La decizia de boicot a reacționat și președintele Klaus Iohannis: „După ce PSD a depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, ei spun acum că nu e vina lor. Este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”.

sursa