Actualitate

Pasajul Unirii: Accident grav doi tineri în stare critică

O seară aparent obișnuită s-a transformat într-un coșmar pentru doi tineri, după ce un accident grav în Pasajul Unirii din București i-a lăsat în stare critică și a blocat circulația pentru ore întregi. Incidentul tragic a fost provocat de un motociclist care s-a ciocnit violent de peretele pasajului, iar mărturiile uneia dintre victime dezvăluie detalii cutremurătoare despre momentul impactului scrie romaniatv.net

Accidentul, care a avut loc în seara zilei de marți, în jurul orei 21:00, a fost martor la o scenă de coșmar în care un motociclist în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul vehiculului, izbindu-se cu putere de peretele pasajului. În urma impactului devastator, atât șoferul, cât și o tânără de 22 de ani, pasager pe motocicletă, au fost grav răniți și au necesitat îngrijiri medicale urgente.

Pentru mai bine de două ore, traficul a fost complet blocat în Pasajul Unirii pe sensul de mers către Bulevardul Mărășești, pe măsură ce autoritățile efectuau investigații și măsurători la fața locului pentru a stabili cauza exactă a accidentului.

Potrivit declarațiilor oficiale transmise de Poliția Capitalei, incidentul tragic a fost provocat de o pierdere a controlului motocicletei în timpul traversării pasajului. Atât șoferul, cât și pasagera sa au suferit leziuni grave, necesitând intervenție medicală de urgență.

Una dintre victime, Alexandra, a povestit cum se desfășura călătoria lor și cum a avut loc accidentul. „M-am urcat pasager cu unul pe care nu îl cunoșteam. L-am cunoscut aseară. Am aflat astăzi că avea motorul de trei ore. Trebuia să facem stânga. Și a întors prin Pasaj la Unirii. Mai eram cu un amic după noi și s-a enervat foarte tare și a vrut să ajungem cât mai repede în partea cealaltă ca să-i prindem din urmă”, a declarat Alexandra.

Gravitatea accidentului a fost evidentă și din imagini, care au surprins momentul impactului și consecințele devastatoare pentru cei doi tineri. Totuși, casca de protecție purtată de Alexandra i-a salvat viața, conform spuselor sale și ale instructorului moto Eduard Enea.

După intervenția rapidă a echipajelor medicale, cei doi tineri au fost transportați la spital pentru îngrijiri suplimentare. Circulația în pasaj a fost blocată pentru a permite anchetatorilor să desfășoare activitățile de investigare necesare în astfel de cazuri.