Asociația Gameslot a anunțat că a început sa lucreaze la realizarea unor materiale video, momentan cu scop experimental prin care vrea sa urmărească comportamentul consumatorilor de jocuri de noroc, scopul final fiind rezolvarea problemei adictiei.
Prin intermediul acestor materiale intentionam sa prezentam pe intelesul tuturor modul de funcționare a creierului uman, totdeodată scopul materialelor video este de a rezolva problema adictiei. Omul in momentul in care simte, sau observa ca ceva sau cineva ii face rau, tinde să se fereasca de acel ceva sau cineva. In privinta jocurilor de noroc, deși oameni conștientizează că le fac rău, ei tot se duc. Intrebarea firească este de ce un om si ar face rau singur ? Noi avem raspunsurile din puct de vedere medical la foarte multe dintre aceste intrebari, pe care prin intermediul acestor materiale video încercăm să le explicăm consumatorilor de jocuri de noroc, dar nu numai, pe înțelesul lor.
Scopul acestor materiale este de a-i ajuta pe consumatorii de jocuri de noroc, care practică acest lucru intr-un mod excesiv, sa scape de această adictie.
Este previzibil, ca in situatia in care acest proiect pilot sa aibă succes sa vină la pachet cu o pierdere considerabilă în buzunarele operatorilor. Noi am estimat o pierdere maximă de 10 milioane de euro, la nivelul întregii industri.
Atât noi, cat si operatorii de jocuri de noroc stim foarte bine, ca încasările cele mai mari in industrie vin de la jucători care practică acest lucru intr-un mod excesiv.
Niciun om cu substanțele creierului in valori normale, nu va ajuge in situatia de a-si face rau singur.
Dacă acest mod de ajutor se va dovedi unul eficient, intenționăm să distrbuim informații la un nivel de masă, a cărei ținta va fi peste 1 milion de oameni, practicanți de jocuri de noroc, intr-un mod excesiv sau ocazional, se arată într-un comunicat al asociației Gameslot, semnat de Pietro Scepchin, președintele organizației.
Citește și: Gigi Becali îl atacă pe Crin Antonescu: „Vii acum, după 10 ani, când ai mai băut și 10 cisterne de bere?”
Reprezentanții Gameslot sunteti ca in urmatoarea perioada se așteaptă, ca răspuns din partea operatorilor de jocuri de noroc la o serie de atacuri menite să decredibiluzeze acțiunile ONG-ului.
La prima acțiune, ce a a avut ca scop conștientizarea consumatorilor privind riscurile asociate consumului de jocuri de noroc, făcută în offline, în fața unui mall din capitală, ne am trezit in fața mall-ului cu un cordon de agenți de pază, plătit si angajat de operatorul Game World Romania, care a avea ca scop oprirea acțiuni deși aveam autorizație din partea primăriei municipiului București pentru acest demers. După această experiență nedorită, au urmat o serie de atacuri si manipulări in mass-media, care au culminat cu o serie de procese venite din direcția aceluiași operator, scopul fiind readucerea ONG-ului la tacerea cat si pe membrii acestuia si reducerea bugetului organizație prin aceiași șmecherie litigioasa.
Atâta timp cât interesele Gameslot nu sunt comune cu cele ale operatorilor tot timpul vor exista disensiuni la o intensitate mai mica sau mai mare, se mai arată în același comunicat.
In acest context, anticipăm noi atacuri din partea operatorilor pentru care suntem pregătiți, din toate punctele de vedere, inclusiv psihic și financiar, se arată în același comunicat de presă.
Citește și: Călin Georgescu nu va putea candida la alegerile prezidențiale din 2025. Avertismentul lui Gigi Becali