Actualitate

Planuia sa-si ucida fratele cu ajutorul cumnatei

Un bărbat a fost reţinut de poliţişti după ce a încercat să cumpere ilegal o armă cu glonţ, cu care plănuia să-și omoare fratelui său, fiind ajutat chiar de cumnata sa.

Oamenii legii au fost alertați chiar de persoana de la care suspectul voia să cumpere arma viitoarei crime.
Poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul de Investigaţii Criminale, au făcut trei percheziţii domiciliare într-un dosar de tentativă la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetări a reieşit că, la data de 31 ianuarie 2023, un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Botoşani, ar fi contactat telefonic o persoană care intenţiona să vândă, legal, o armă cu glonţ de calibrul 30-06. Persoana în cauză i-ar fi solicitat vânzătorului cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizaţie, dar a fost refuzat. Totodată, în urma cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul mai contactase, anterior, două persoane, în vederea achiziţionării unei arme letale fără îndeplinirea formalităţilor cerute de lege”, a precizat IPJ Constanţa.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

sursa