Gabriel Valer Zetea: Guvernul Orban MĂSLUIEȘTE raportările COVID pentru a justifica organizarea alegerilor!

Cercetătorul Octavian Jurma și cei de la Graphs.ro au folosit Legea lui Benford pentru a arăta cum autorităţile ADAUGĂ SAU SCOT CIFRE din bilanţ.
GCS ajustează cazurile ”din pix”, pentru ca numărul de îmbolnăviri SĂ FIE CONVENABIL pentru mesajele lui Orban și ale lui Iohannis!

Noul sistem de raportare este folosit pentru ca datele transmise public să susțină AFIRMAȚIILE MINCINOASE ale lui Iohannis despre rezultatele măsurilor luate de Guvernul PNL. Bolnavii neraportați zilnic există, însă sunt înghesuiți la grămadă în secțiile ATI care nu mai fac față și care ajung să omoare, în loc să salveze vieți. Specialiștii au adus dovezi clare despre MODUL CINIC în care guvernul omite de la raportare un număr de cazuri în zilele în care se depășește cifra de 10.000 de îmbolnăviri noi și le adaugă apoi, în zilele în care se fac mai puține teste și în care numărul cazurilor noi este mai mic.

Cercetătorul Octavian Jurma a analizat problema numărului de cazuri nealocate, prezent în fiecare raportare zilnică a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), iar cei de la Graphs.ro au folosit Legea lui Benford pentru a arăta cum autorităţile adaugă sau scot cifre din bilanț. Autorităţile au decis, pe 15 octombrie, să nu includă focarele în raportările zilnice referitoare la numărul de noi infectări și să nu țină seama de persoanele rezidente dintr-o localitate, ci doar de cei care domiciliază acolo. Ambele decizii au ca rezultat scăderea „din pix” a incidenţei în localităţi şi o manipulare a dimensiunii reale de răspândire a SARS-CoV-2.

GCS raportează, în fiecare bilanţ zilnic, o variabilă numită „numărul de cazuri nealocate” la sfârşitul listei cu noile infectări prezente în fiecare judeţ. Cercetătorul a arătat, într-un articol că în acest fel autorităţile pot spune că România a intrat în zona de platou a epidemiei, pentru a arăta că măsurile pe care le-au luat au avut succes. Ca exemplu. la finalul săptămânii trecute avem un excedent de aproape 5.000 de cazuri noi. Dacă joi au fost 8.536 de cazuri s-au raportat în fapt 10.142, prin adăugarea a 1.701 de cazuri care au putut fi alocate judeţelor. Vineri s-au raportat 9.489 în loc de 10.163, cazuri prin scăderea a 674 de cazuri care s-au alocat judeţelor din „rezervorul” de cazuri nealocate”, a explicat Octavian Jurma pentru ”adevărul.ro”. Cercetătorul spune că acesta este un sistem care produce ceaţă statistică şi corupe datele zilnice, dar păstrează totalul general corect.

Și așa ajungem să fim furați, în continuare, de acești incompetenți care fac orice pentru a nu pierde guvernarea. Singura lor grijă, astăzi, este ca alegerile să aibă loc la termen, sperând că vor putea să mintă și să fure românii încă patru ani. Este momentul să le spunem: STOP! acestor șarlatani cărora nu le pasă decât de INTERESELE LOR și nicidecum de problemele românilor!

sursa