Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că în urmă cu ceva vreme a avut o discuție cu deputatul Florin Roman referitoare la inițierea unei legi mai restrictive, în vederea condiționării ajutoarelor sociale pentru cei care refuza locuri de muncă, iar aplicarea amendamentului Roman a însemnat reducerea cu 30.000 a dosarelor forțate de ajutor social, într-un singur an.
„Fără ajutoare sociale pentru cei care sunt apți de muncă, dar refuză! E lege”, scrie liberalul.
Citește și: Călin Georgescu și insistența pentru reluarea turului doi: strategii, acuzații și implicații
„De fiecare dată când un asistat social primește bani, deși este sănătos, în plină putere, dar refuză un loc de muncă, banii pentru asistența unui copil sau a unui pensionar se împuținează! Ei bine, gata! În urmă cu ceva vreme am discutat cu Florin Roman, care e un om de dreapta real, adevărat, de când îl știu, despre inițierea unei legi mai restrictive, în vederea condiționării ajutoarelor sociale pentru cei care refuza locuri de munca.
Am avut încă de atunci toată încrederea că va cauta și că va găsi o soluție. Amendamentul lui, “Refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social”, a devenit literă de lege! M-au întrebat mulți români dacă se aplică. Și asta deoarece trăim în România, unde structurile administrative sunt virusate de socialisti-comunistoizi pesediști care stimulează lenea, știm noi de ce……. Sunt localități din Olt, spre exemplu, cu sute de asistați sociali care însă nu sunt dispuși deloc sa se angreneze in munca.
Ei bine, aplicarea amendamentului Roman a însemnat reducerea cu 30.000 a dosarelor fortate de ajutor social, într-un singur an. Legea lui Florin Roman încurajează munca și descurajează lenea! Este un om tenace și ambițios, dar și un parlamentar eficient. Votați-l pe Florin Roman și veți avea numai de câștigat! Și astfel, cu toții!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.
Citește și: Victor Ponta:"Rusia se bucură când orice țară NATO are probleme”
Amintim că mai multe persoane din categoria asistaţilor social au ieşit în stradă, marţi, protestând în faţa sediului Primăriei Ploieşti, faţă de decizia noului edil al oraşului, Andrei Volosevici, de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale în programul de curăţenie generală început în oraş după alegeri. Edilul le-a transmis nemulţumiţilor că dacă vor refuza să muncească le vor fi sistate plăţile, conform legii.
Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar. Programul Curăţenie generală a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani municipiul Ploieşti se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia. La activităţile de curăţare a spaţiilor publice participă sute de angajaţi ai operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primăria Ploieşti, dar şi angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a Consiliului Local Ploieşti care asigură întreţinerea spaţiilor verzi. Activitatea asistaţilor social este coordonată de Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoţi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.
Citește și: Controversele din jurul lui Călin Georgescu: Adevăr, Speculații și Manipulare în Spațiul Public
sursa