Rareș Bogdan: „Vreau funcții noi, nu să-mi dau demisia!”

Rareș Bogdan a oferit prima reacție cu privire la dosarele DNA în care a fost citat, în cadrul unei conferințe de presă. Europarlamentarul PNL susține că este nevinovat.
Rareș Bogdan este implicat în mai multe scandaluri: Dosarul Romarm – scandalul achizițiilor de măști neconforme, Dosarul Șpăgilor de la Aeroportul Otopeni. și presupusa autopropunere a sa în funcția de premier.

Rareș Bogdan a fost audiat la DNA în dosarul Romarm. Acesta a fost chemat de procurori în calitate de martor în dosarul privind achiziţiile de materiale neconforme pentru fabricarea măştilor de protecţie în timpul pandemiei.
Rareș Bogdan a oferit câteva declarații, joi după-amiază:

Citește și: Victor Ponta:"Rusia se bucură când orice țară NATO are probleme”

  • Am spus că sunt extrem de hotărât să îmi depun candidatura pentru poziţia de vicepremier, la rotativa guvernamentală, în cadrul BPN, în cadrul partidului, cu un singur amendament, ca în cazul în care va dori această poziţie de vicepremier în Guvern, după 25 mai, din partea PNL, domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral.
  • Consider că PNL trebuie să aibă poziţia de vicepremier, ministrul al Finanţelor, inclusiv ANAF, pentru că nu e trecut în protocol, Ministerul Transporturilor, inclusiv CNAIR, pentru că nu e trecut în protocol şi SGG.
  • Am fost întrebat în Dosarul Romarm.
  • De ce să-mi dau demisia? N-am niciun motiv. Dimpotrivă, vreau funcții noi, nu demisia.
  • Îi informez pe colegii dvs. că voi intra în guvern.
  • În dosarul Romarm, Gabriel Țuțu, Victor Pițurcă și Alexandru Pițurcă sunt cercetați pentru achiziții frauduloase în timpul pandemiei de COVID. Este vorba despre măști neconforme aduse din China și vândute Armatei.

DNA susține că șeful Romarm ar fi făcut demersuri pentru achiziția unor materiale medicale din China, printr-o firmă agreată, rolul lui Victor Pițurcă fiind de a asigura capitalul financiar necesar achiziției, prin firma fiului său. Ulterior, banii ar fi fost recuperați de la MApN, instituția la care urma să ajungă produsul final.

Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (n.r. Victor Piţurcă), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție). Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului)”, a transmis DNA.

Citește și: Controversele din jurul lui Călin Georgescu: Adevăr, Speculații și Manipulare în Spațiul Public

sursa

Lasă un răspuns