Actualitate

Reacția Dianei Șoșoacă, după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID

Patriarhul Daniel a surprins reporterii miercuri, 24 noiembrie. Reacția sa a fost comentată și de către Diana Șoșoacă, senatoarea care se opune administrării serului anti-COVID-19.

„Este strict opțiunea dânsului. Din câte știu eu, Patriarhul este un om matur, care poate lua cele mai bune decizii pentru propria persoană. Pe de altă parte, Patriarhul a fost miercuri seara în Parlament, la ședința noastră festivă, cine știe când s-o fi vaccinat?!”, a declarat Șoșoacă.

Chiar dacă Patriarhul Daniel s-a vaccinat, Șoșocă rămâne de neclintit.
„În ceea ce mă privește, poziția mea rămâne aceeași: nu mă vaccinez! Nu am nimic împotriva celor ce au decis să se vaccineze, dar eu personal nu o voi face. În continuare, autoritățile nu au reușit, și aici nu mă refer doar la cele din România, dar și la cele din alte țări, europene în primul rând, să facă dovada certitudinii că folosind acest vaccin situația se îmbunătățește.

Dimpotrivă, avem persoane vaccinate care continuă să se îmbolnăvească sau să transmită boala, deci nu există certitudinea că vaccinându-ne vom întrerupe transmisia acestei boli. Nu mai departe de zilele trecute, Austria a decis să reintroducă carantina, și pentru cei nevaccinați, dar și pentru cei vaccinați!

Și atunci, vă întreb și mă întreb, și-i întreb pe toți ceilalți, despre ce fel de certitudini discutăm atunci când vorbim despre vaccinare?”, a mai transmis senatoarea, potrivit sursei citate.

Ce a declarat Patriarhul Daniel despre vaccinarea anti-COVID-19
Miercuri, 24 noiembrie, întrebat dacă s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a oferit un răspuns evaziv, care a dat naștere la noi polemici. Liderul BOR nu a dezvăluit dacă s-a referit exclusiv la el, ce ser a primit și când s-a vaccinat.

„Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a declarat Patriarhul Daniel.

În vârstă de 70 de ani, liderul BOR se află în categoria persoanelor vulnerabile, deci cele vizate în primul rând de administrarea serului anti-COVID.

sursa