Extern

Romanul condamnat in Malaezia

Ionut Gologan, romanul care a fost prins in Malaezia cu trafic de droguri, a primit condamnarea cu moartea in Malaezia, acesta se roaga continuu la o schimbare, deoarece a fost trimis pe culoarul morti, in  acest moment mai spera intr-o minune de la Dumnezeu, relateaza www.romaniatv.net.

Ionut Gologan astepta o veste buna chiar de Revelion, dar se pare ca nu a fost sa fie.

Chiar dacă are parte de condiţii vitrege după gratii, Gologan nu se plânge.

S-a împăcat cu Dumnezeu şi nu mai vrea decât să-i fie comutată pedeapsa cu moartea”, spun apropiaţi ai familiei.

„Sperau, aşteptau o veste bună de Revelion, însă n-au avut noroc.

Deşi au făcut mai multe petiţii pentru ca Ionuţ să nu fie spânzurat, până acum n-au primit vreun răspuns.

Sunt trişti, trăiesc o adevărat drama, nu le este deloc uşor”, a declarat Sarchizian pentru CANCAN.ro.

Ionuţ nu are pat în celulă, care nu este deloc mare.

Doarme pe o saltea foartă mică, care este aşezată direct pe o podea din beton.

Ştiu asta şi de la tatăl lui. Condiţiile sunt extrem de vitrege, însă Ionuţ nu se plânge. Important este să scape de pedeapsa cu moarte.
S-a făcut cererea de graţiere acum ceva timp, însă nu se aude nimic.

A doua posibilitate ar fi ca pedeapsa la moarte să fie comutată în închisoare, pe care să o ispăşească în România.

Sunt rezervat însă în privinţa acestora, dar speranţa există.

Mai există şi o a treia cale, în care am mai multă încredere, aceea de abolire a pedepsei cu moarte”, a mai declarat Artin Sarchizian.

„Curtea Federala de Justiţie care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. MAE informează că legislaţia malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire.

Autorităţile malaeziene au informat oficial că au blocat administrativ execuţiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii. Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ambasadei României la Kuala Lumpur, va continua demersurile, având în vedere situaţia fără precedent în care se aduce atingere dreptului la viaţă al unui cetăţean român, consacrat ca un drept inalienabil în ordinea constituţională a statului român.

Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atenţie deosebită, cazul a fost şi rămâne o prioritate pentru autoritătile române”, arăta MAE.