Retete culinare

Salata de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă

Cea mai ușoară rețetă pentru salata de sfeclă roșie cu hrean pentru la iarnă sau când aveți poftă de acest preparat foarte bun.
Salată de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă – Ingrediente

5 kg sfeclă roșie
2 bucăți de hrean
250 ml oțet (o cană)
500 ml apă (două căni)
5 linguri de zahăr
3 lingurițe de sare
4-5 lingurițe de semințe de chimen
o linguriță de piper negru boabe

Salată de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă – Mod de preparare

Alegeți sfeclă roșie, de preferință rotundă. Spălați-o bine și puneți-o la fiert în apă rece, cât să o acopere, adăugând dacă este cazul apă fierbinte, astfel încât pe timpul fierberii sfeclă să fie în permanentă acoperită cu apă.

Sfeclă este bine făcută atunci când dintîi unei furculițe intră ușor în ea. Lăsăți-o în apă până a două zi. Râdeți hreanul pe răzătoarea mică. Scurgeți și curățați de coajă sfeclă, apoi tăiați-o cubulețe sau dați-o pe răzătoarea mare. Așezați-o în borcane spălate și sterilizate, în straturi, presărând hrean peste fiecare strat, până la umplerea borcanelor. Dacă va place, puteți să adăugați și câteva semințe de chimen.

Între timp, puneți apa cu chimenul la fiert și adăugați sarea, zahărul, semințele de chimen, boabele de piper negru și oțetul. După ce fierbe lăsăți compoziția la răcit. Turnați apoi peste sfeclă, având grijă să se elimine tot aerul din borcan.

sursa