Ce conține, de fapt, carnea de pui din magazine. Oamenii sunt de părere că este cea mai bună opțiune în cazul unei cure de slăbire, fiind săracă în grăsimi și calorii, fără să știe cât de periculoasă este cu adevărat.
Însă, consumul cărnii de pui are efecte negative, de la creșterea colesterolului și până la majorarea riscului de cancer. Adesea, puiul crud este contaminat cu bacterii Campylobacter, care cauzează cea mai frecventă boală bacteriană diareică, putând fi contaminat și cu Salmonella și Clostridium perfringens, care afectează tractul intestinal.
Carnea de pui care se găsește în magazine poate fi dăunătoare pentru organism. Un studiu finanțat de National Institutes of Health (NIH), principala agenție de cercetare medicală a guvernului SUA, arată că atât carnea albă, cât și cea roșie duc la creșterea colesterolului. Alte cercetări au asociat consumul de carne de pasăre cu un risc mai ridicat de cancer.
Puii sunt considerați principala sursă de focare, boliși spitalizări de origine alimentară. Totdată, carne de pui a reprezentat al doilea cel mai mare număr de decese cauzate de toxiinfecții alimentare. Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, puiul negătit este, de cele mai multe ori, conraminat cu bacterii care afectează tractul intestinal.
Potrivit unui studiu recent, în care s-a analizat carnea de pui de la mai mulți producători, 97% dintre probele analizate au conținut bacterii potențial periculoase, inclusiv mărcile de pui organic.
Oamenii de știință atrag atenția cu privire la administrarea de antibiotice animalelor, existând risul ca bacteriile potențial letale să dezvolte rezistență, iar medicamentele ar putea să nu mai fie eficiente pentru a trata infecțiile umane.