Cea mai recentă descoperire a oamenilor de știință arată că persoanele grase obeze au creierul diferit de cel al oamenilor care au o greutate corporală normală.
Noile dovezi științifice demonstrează legătura dintre structura creierului, masa corporală și consumul de alimente, arătând că creierul oamenilor grași este diferit.
Mai precis, un studiu realizat de Departamentul de Psihiatrie al Universității Cambridge arată că centrii de control al apetitului din creierul persoanelor obeze și supraponderale sunt diferiți de cei ai oamenilor cu o greutate mai mică.
Această descoperire demonstrează legătura dintre structura creierului, masa corporală și consumul de alimente.
Este cunoscut faptul că există mai mulți factori ce influențează cât de mult mănâncă oamenii și ce mănâncă. Între aceștia amintim genetica, reglarea hormonală și mediul în care trăiesc. Necunoscuta oamenilor de știință era ce anume se întâmplă în creier pentru ca acesta să ne transmită senzația de foame sau sațietate.
Mai multe studii anterioare au arătat că hipotalamusul ar juca un rol important în acest sens.
„Cu toate că știm că hipotalamusul este important pentru a determina cât mâncăm, în realitate avem foarte puține informații directe despre această regiune a creierului de la oamenii vii”, a explicat dr. Stephanie Brown de la Departamentul de Psihiatrie al Universității Cambridge.
„Asta este din cauză că este foarte mică și greu de deslușit în RMN-urile cerebrale tradiționale”, a mai arătat specialista