Covid-19: patru simptome noi covid-19 identificate în studiu.

 

Noi simptome au fost legate de covid-19 în anumite grupe de vârstă, inclusiv frisoane, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap și dureri musculare, în studiul REACT al Imperial College London. Cele patru noi simptome au fost identificate de cercetători prin testarea aleatorie a tamponului și interogarea a peste un milion de persoane din Anglia, efectuate între iunie 2020 și ianuarie 2021. Cercetătorii au găsit o asociere între testarea pozitivă a coronavirusului și raportarea oricăruia dintre aceste noi simptome sau alte simptome legate anterior de covid-19, cum ar fi o tuse persistentă, febră sau o pierdere sau modificare a simțului gustului sau a mirosului.

Cu cât oamenii aveau mai multe simptome, cu atât erau mai probabile să testeze pozitiv, deși a existat o oarecare variație a simptomelor la diferite grupe de vârstă. Frisoanele au fost corelate cu infecția la toate grupele de vârstă, în timp ce durerile de cap au fost raportate în principal la copiii cu vârsta cuprinsă între 5-17 ani, pierderea poftei de mâncare la adulții cu vârsta peste 18 ani și dureri musculare la cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 54 de ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani au fost, de asemenea, mai puțin susceptibili de a raporta că au avut febră, tuse persistentă și pierderea poftei de mâncare, în comparație cu adulții.

Studiul REACT a analizat, de asemenea, dacă simptomele raportate s-au schimbat înainte și după varianta B.1.1.7 a devenit varianta dominantă în Marea Britanie. Sa constatat că simptomele au fost în mare măsură similare, în ciuda prevalenței crescute a B.1.1.7. Cu toate acestea, pierderea sau schimbarea simțului mirosului a fost mai puțin predictivă pentru a avea covid-19 în ianuarie, când B.1.1.7 a reprezentat aproximativ 86 la sută din infecții, comparativ cu noiembrie până în decembrie când a fost de 16 la sută. „Pe măsură ce epidemia progresează și apar noi variante, este esențial să monitorizăm în continuare modul în care virusul afectează oamenii, astfel încât programele de testare să răspundă nevoilor în schimbare”, a declarat Joshua Elliott, unul dintre cercetătorii din spatele studiului la Imperial College din Londra, într-un comunicat.

Alte știri despre coronavirus

Oamenii din Marea Britanie vor trebui să „se obișnuiască cu ideea de vaccinare și revaccinare în toamnă, pe măsură ce ne confruntăm cu aceste noi variante”, a declarat parlamentului premierul britanic Boris Johnson în 10 februarie. Mai mulți producători de vaccinuri au confirmat că lucrează deja la noi versiuni ale vaccinurilor covid-19 pentru a se asigura că rămân eficiente. Guvernul britanic a anunțat recent un parteneriat cu producătorul CureVac pentru a produce rapid noi vaccinuri ca răspuns la noile variante de coronavirus, dacă este necesar. „Credem că acestea ne pot ajuta să dezvoltăm vaccinuri care să poată răspunde la scară la noile variante ale virusului”, a spus Johnson.

Adjunctul medicului adjunct al Angliei, Jonathan Van-Tam, a declarat că nu crede că varianta coronavirusului B.1351 identificată pentru prima dată în Africa de Sud „va fi o problemă dominantă în următoarele câteva luni”. Vorbind la BBC News, Van-Tam a declarat că 90 la sută din cazuri în Marea Britanie în acest moment sunt cauzate de varianta B.1.1.7, detectată pentru prima dată în Kent.

Africa de Sud are în vedere vânzarea sau schimbul dozelor sale de vaccin Oxford / AstraZeneca covid-19, potrivit ministrului sănătății din țară. Planurile de a începe administrarea loviturilor au fost suspendate săptămâna aceasta după ce un mic studiu preliminar a indicat că este posibil să nu protejeze împotriva covidului 19 ușor sau moderat cauzat de varianta B.1.351.
sursa