Vârsta biologică descrie rareori felul în care se simte cineva și o serie de factori, precum stresul, problemele financiare sau rutina, te fac să arăți mai tânără sau mai în vârstă decât ești de fapt, iar în acest sens, persoanele care au un IQ ridicat par mai tinere decât sunt.
IQ-ul îți influențează sănătatea și aspectul, dar niciodată nu e prea târziu pentru a face schimbări în acest sens.
Ceea ce contează cu adevărat este ce simți în legătură cu vârsta pe care o ai
Unul dintre studiile efectuate pe acest domeniu a început în 1957, când cercetătorii au măsurat IQ-ul unor elevi de liceu, pe care i-au întrebat apoi cum se simt și ce vârstă consideră că au de fapt, respectiv în 1992, 1993 și 2001, când aceștia aveau în jur de 71 de ani. Concluzia a fost că cei cu un IQ mai mare se simțeau mai tineri decât erau de fapt. Ideea este că a te simți bătrân și incapabil te face să devii deprimat și să fii vulnerabil în fața bolilor, deci cu cât mai tânără te simți, cu atât vrei să faci mai multe lucruri și ești mai încântată de viață.
Oamenii inteligenți vor să trăiască mai multe experiențe
Dorința de a cunoaște lumea și a realiza cât mai multe lucruri te face de fapt să pari și mai tânără, iar oamenilor inteligenți le place să descopere lumea și să încerce lucruri noi, deoarece știu că astfel li se dezvăluie mai multe oportunități. În acest sens, călătoriile te ajută să rămâi activă și să ai mai multă energie.
Totul ţine de obiceiurile sănătoase
Ceea ce contează cel mai mult este ce mănânci și cum ai grijă de tine, deci e nevoie de multă răbdare și dedicare pentru a avea un stil de viață sănătos. Cei inteligenți știu că organismul suferă de pe urma alegerilor proaste pe care le fac şi de aceea sunt mai motivați să aibă grijă de propria persoană. Merită să înveți mai multe despre propriul corp și cum să nu-ți faci rău singură, dacă vrei să trăiești mai mult și mai bine.
Inteligența aduce bani
De obicei, educația aduce cu sine o slujbă mai bună și prin urmare mai mulți bani, iar oamenii cu salarii peste medie au acces la servicii de calitate, pot să se răsfețe din când în când cu anumite tratamente și pot mânca mai des alimente sănătoase.
Oamenii deștepți fac față mai ușor stresului
Stresul accentuează procesul de îmbătrânire celulară, dar persoanele cu un IQ ridicat își pot prioritiza mai bine problemele, ceea ce-i ajută să se concentreze pe îndeplinirea corespunzătoare a câte unei sarcini pe rând. Astfel, ei sunt mai pregătiți pentru provocările ce vin odată cu vârsta și nu se mai simt atât de vulnerabili.