Potrivit unui studiu recent de la University at Buffalo, tehnicile de mindfulness nu sunt eficiente în gestionarea stresului în momentele în care acesta apare.
Dacă şi tu cauţi să te stresezi mai puţin, mindfulness oferă foarte puţine şanse de reuşită, potrivit unor cercetări recente.
Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Personality and Social Psychology Bulletin, s-au concentrat asupra măsurării răspunsului cardiovascular a 1.001 de subiecţi în timpul unor teste de performanţă stresante, iar datele contrazic cercetări anterioare şi credinţa generală despre mindfulness şi capacitatea acestor tehnici de a elimina stresul şi de a ajuta individul să gestioneze mai bine perioadele stresante.
Contrar aşteptărilor, participanţii care practicau mindfulness au arătat un răspuns cardiovascular mai puternic, asociat cu implicarea sporită. Cu alte cuvinte, aceştia sunt mai conştienţi de nivelul stresului şi se agită mai tare în circumstanţe stresante.
Cu toate acestea, subiecţii au raportat că s-au simţit mai bine după ce testele s-au încheiat, chiar dacă pe moment nu au gestionat mai bine stresul.