Actualitate

Șase ani de închisoare pentru un blogger rus foarte critic cu autoritățile! Disidenții din Rusia susțin că acesta ar fi fost închis „pur și simplu din cauza politicului”

Șase ani de închisoare pentru un blogger rus foarte critic cu autoritățile! Disidenții din Rusia susțin că acesta ar fi fost închis „pur și simplu din cauza politicului”Un blogger rus foarte critic la adresa autorităților a fost condamnat la șase ani de închisoare, miercuri, într-o speță despre care multă lume spune că ar fi motivată politic, relatează Reuters.

Alexander Valov este cetățeanul rus în cauză, iar pe blogul său acesta a criticat în repetate rânduri autoritățile din Sochi, oraș din sudul Rusiei. Mai devreme în acest an, Alexander a fost acuzat pentru că ar fi stors bani de la Yuri Napso, un oficial federal.

Valov este acuzat că l-ar fi șantajat pe Napso, cerându-i acestuia aproximativ patru mii de euro pentru a șterge anumite postări de pe blog, care vizau o piscină privată construită de oficial pe o plajă municipală de la Marea Neagră. Cu toate acestea, condamnatul neagă acuzațiile.

„Știam că nu vom obține un verdict corect și onest. Speța a fost profund viciată de nuanțe politice”, a spus Popkov, avocatul lui Alexander Valov, care a descris sentința ca fiind „crudă”.
Nici biroul lui Napso, dar nici Tribunalul din Sochi n-au vrut să comenteze aceste speculații. De partea cealaltă, Alexei Navalny, un critic al Kremlinului, a scris pe Twitter că Valov „este închis pur și simplu din cauza politicului”, precum și că sentința pare una destul de dură.

B1.ro