Actualitate

Scandal la Spitalul Colțea: Petrecere cu Hore și Alcool

Scandal la Spitalul Colțea: Petrecere cu Hore și Alcool în Incinta Unității Medicale

Recent, Spitalul Colțea din București a fost implicat într-un scandal de proporții după ce imagini și filmări de la o petrecere organizată în incinta instituției au fost făcute publice online. Managerul spitalului a răspuns cu explicații controversate, susținând că evenimentul nu a afectat pacienții și că, în caz contrar, aceștia ar fi sunat la poliție scrie romaniatv.net

Petrecerea a avut loc într-o clădire administrativă a spitalului, separată de zona medicală, pentru a marca cei 320 de ani de la înființarea instituției. În prima parte a evenimentului, a avut loc o gală în cadrul căreia au fost decernate premii pentru personalul medical și s-au organizat momente artistice. Managerul spitalului, Bogdan Furtună, a subliniat că evenimentul a fost finanțat din fondurile Fundației Spitalului Colțea, provenite din sponsorizări.

În ciuda controverselor, Furtună a apărat decizia de a organiza petrecerea, argumentând că clădirea unde a avut loc este izolată fonic și că nu a existat nicio interferență cu activitățile medicale. Mai mult, acesta a susținut că, dacă pacienții ar fi fost deranjați, ar fi sunat la numărul de urgență 112.

Deși petrecerea a avut loc într-un spațiu separat și a fost finanțată din surse private, mulți au criticat decizia de a organiza un eveniment de acest fel în incinta unui spital, argumentând că este nepotrivit din punct de vedere etic și că ar putea afecta încrederea pacienților în instituție.

În timp ce autoritățile continuă să investigheze acest caz, scandalul ridică întrebări serioase despre etica și conduita în instituțiile medicale și arată necesitatea unor standarde clare și riguroase în ceea ce privește utilizarea spațiilor medicale pentru evenimente nemedicale.