Protejarea ecranului telefonului este o măsură esențială pe care trebuie să o iei dacă vrei să îi prelungești durata de viață.
Așa că, imediat ce l-ai scos din cutie, cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să aplici pe ecran o folie de sticlă temperată.
Este o investiție de care te vei bucura, mai ales când scapi accidental telefonul pe o suprafață dură. În plus, folia de sticlă temperată aduce și alte beneficii: protejează ecranul de urmele de amprente, grăsime și murdărie, reduce reflexiile, iar vizibilitatea este mult mai bună când lumina este puternică.
Iar dacă aplicarea unei folii de sticlă ți se pare o treabă foarte complicată, pe care pot să o facă doar profesioniștii îți demonstrăm că lucrurile nu stau tocmai așa. Urmează pașii din acest ghid și vei putea constata cu satisfacție că poți să o faci și singur.
Curăță display-ul telefonului
Degresarea display-ului telefonului este primul pas pe care trebuie să-l faci înainte să aplici folia de sticlă temperată. Însă, înainte de acest lucru, spală-ți bine mâinile și usucă-le. Lucrează într-o zonă unde ai lumină bună, care să-ți asigure vizibilitatea. Apoi degresează display-ul folosind o țesătură curată din microfibră, ușor umezită. Ulterior, șterge ecranul cu o țesătură uscată. După ce ai făcut această operațiune, ai grijă să nu mai atingi ecranul, ca să nu lași amprente pe el. Combinația dintre stratul natural de grăsime de pe mâini și adezivul de pe folie vor face ca acestea să fie foarte vizibile.
Centrează folia de sticlă cu atenție
Momentul acesta s-ar putea să-ți genereze câteva emoții, deși nu este cazul. Tot ce ai de făcut este ca, după ce ai desprins protecția de pe partea adezivă a foliei de sticlă să o centrezi cu atenție exact deasupra display-ului telefonului. E nevoie doar de un singur moment de concentrare pentru ca operațiunea să-ți iasă așa cum trebuie, de prima dată. E și recomandat, de altfel, să fii mulțumit de la prima încercare, pentru că, odată pusă folia, e mai dificil de îndepărtat.
Aplică folia
Începe prin a aplica folia de sticlă temperată încet. Vei constata că, odată ce a aderat în partea de jos, trebuie doar să o fixezi și se va lipi fără probleme. După aceea, apasă ușor în partea centrală a display-ului și direcționează eventualele bule de aer spre exterior.
Folia din sticlă temperată este ideală pentru îmbunătățirea performanțelor display-ului telefonului și protejarea lui. Se curăță ușor și respinge grăsimea de pe mâini astfel încât ecranul să nu fie afectat. Între avantajele sticlei temperate, obținute printr-un proces tehnologic special se mai numără și faptul că nu se zgârie cu ușurință, e rezistentă și oferă o bună vizibilitate. Pentru telefonul tău, cea mai bună variantă este să alegi una foarte subțire. Cea de 0.33 mm este foarte populară pe piață, însă există și alternativa de 0.2 mm. Asigură-te că transparența foliei de sticlă este de peste 90%, iar duritatea se situează între 6 și chiar 9 H. Iar dacă între detaliile tehnice ale foliei se află și specificația „shatterproff”, adică rezistentă la șocuri, știi că ai făcut cea mai bună alegere pentru telefonul tău.
sursa