Facebook spune că a creat o brățară care traduce semnale motorii din creier, astfel încât să puteți muta un obiect digital doar gândindu-vă la el.
Cum functioneazã? Brățara, care arată ca un iPod ciudat pe o curea, folosește senzori pentru a detecta mișcările pe care intenționați să le faceți. Folosește electromiografia (EMG) pentru a interpreta activitatea electrică de la nervii motori în timp ce trimit informații de la creier la mână. Compania spune că dispozitivul, încă necunoscut, vă va permite să navigați prin meniurile cu realitate augmentată doar gândindu- vă să vă mișcați degetul pentru a derula.
O reîmprospătare rapidă a realității augmentate: suprapune informații despre viziunea dvs. asupra lumii reale, fie că este vorba de date, hărți sau alte imagini. Cel mai reușit experiment în realitatea augmentată a fost Pokémon Go, care a luat lumea în asalt în 2016, în timp ce jucătorii străbăteau cartierele în căutarea unor personaje evazive Pokémon. Această promisiune inițială a dispărut în anii care au urmat, totuși, deoarece companiile s-au străduit să traducă tehnologia în ceva atrăgător, ușor și utilizabil. Google Glass și Snap Spectacles au bombardat, de exemplu: oamenii pur și simplu nu au vrut să le folosească. Facebook consideră că brățara este mai ușor de utilizat.
Funcționează așa cum susține Facebook? Prea curând să spun. Produsul este încă în cercetare și dezvoltare la laboratoarele interne ale companiei Facebook Reality Labs și nu am reușit să încerc. Niciun cuvânt încă despre momentul în care va fi lansat sau cât va costa.
O altă capcană de confidențialitate? Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a investit agresiv în realitatea augmentată și virtuală, recunoscând că produse ca acestea pot însemna acces la nenumărate puncte de date valoroase. În exemplul de cafenea de mai sus, compania (și, prin urmare, agenții de publicitate) ar putea afla ce fel de cafea preferați, unde locuiți și, prin deducție statistică, datele dvs. demografice, de sănătate și alte informații personale. Și având în vedere istoria companiei în ceea ce privește confidențialitatea, există unele motive pentru a fi sceptici.
sursa