Huawei a dezvăluit că au cheltuit peste 23 de miliarde de dolari pentru stocuri de „componente esențiale” ca o contramăsură a sancțiunilor comerciale din SUA. Stocul va dura cel puțin optsprezece luni și, dacă este necesar, poate fi prelungit încă șase luni.
Dar chiar și cu destule resurse brute, este posibil ca Huawei să nu poată opri furtuna.
Potrivit unor surse din industrie care au discutat cu Nikkei Asian Review , Huawei a început să se depoziteze spre sfârșitul anului 2018.
La vremea respectivă, aceștia au spus că au fost „șocați sau uneori amuzați” de acuzațiile „neîntemeiate și lipsite de sens”.
Acum sunt public în modul de panică și sunt suficient de justificate, deoarece Huawei nu are voie să vândă companiilor americane sau să cumpere software sau hardware proiectat de acestea.
Până acum, interdicția s-a manifestat la nivel de consumator cu restricția (sau absența completă) a software-ului Android și a altor servicii Google pe smartphone-urile Huawei.
Cu toate acestea, Huawei vinde mai mult decât telefoanele inteligente și infrastructura lor de server și de rețea este cea care suferă cel mai mult. O mare parte din cipurile stocate sunt procesoarele de server Intel și AMD și FPGA de la Xilinx.
Din păcate, pentru Huawei, o mare parte din stoc este probabil deja demodată. Procesoarele serverului s-au dublat recent în numărul de bază, iar PCIe 4.0 este în continuă rulare.
Cu toate acestea, situația este mai gravă cu FPGA: acestea sunt procesoare extrem de specializate, care sunt adesea personalizate în funcție de nevoile clientului, o oportunitate pe care Huawei a pierdut-o acum.