YouTube interzice farsele periculoase sau dăunătoare

Miscarea vine ca răspuns la așa-numitele „provocări” care au dus uneori la moarte sau răni.

Site-ul de partajare a videoclipurilor deținut de Google a declarat că un astfel de material „nu are loc pe YouTube”.

Cu toate acestea, firma pare să nu-și aplice regulile existente privind conținutul dăunător.

Un raport Buzzfeed a detaliat modul în care imaginile care descriu sau care fac aluzie la bestialitate apăreau încă pe site – în ciuda angajamentului din aprilie anul trecut de a elimina materialul.

Unele dintre videoclipuri au atras multe milioane de vizualizări. YouTube a spus că „a funcționat pentru a ne pune în aplicare în mod agresiv politicile de generare de bani pentru a elimina stimulentele pentru acest abuz”.

Trecerea liniei
Dar aplicarea noilor sale reguli privind farsele se poate dovedi și mai dificilă, dată fiind ambiguitatea cu privire la ceea ce poate sau nu să fie considerat dăunător.

„YouTube găzduiește multe provocări și farse virale îndrăgite”, se citea un mesaj adăugat în secțiunea de întrebări frecvente a site-ului .

„Acestea fiind spuse, am avut întotdeauna politici pentru a ne asigura că ceea ce este amuzant nu trece peste limită și devine periculos sau periculos.

„Orientările noastre comunitare interzic conținutul care încurajează activități periculoase care ar putea duce la vătămări grave și clarifică astăzi ce înseamnă acest lucru pentru provocări și farse periculoase.”

De acum înainte, site-ul a declarat că nu va permite videoclipuri care conțin „farse cu pericolul perceput de rănire fizică gravă”.

Aceasta include farse în care cineva este păcălit să creadă că este în pericol sever, chiar dacă nu exista o amenințare reală.

Traumatism infantil
Site-ul a adăugat: „De asemenea, nu permitem farse care să provoace copiii suferința emoțională severă, ceea ce înseamnă ceva atât de rău încât ar putea lăsa copilul traumatizat pe viață”.

YouTube a spus că a lucrat îndeaproape cu copiii psihologi la ceea ce ar putea constitui o experiență traumatică. Nu a postat o listă completă, dar a spus că include scenarii în care un copil este păcălit să creadă că părinții lor au murit.

Noile reguli vin ca răspuns la mai multe cazuri de farse și cascadorii care sunt serios sfătuite în cel mai bun caz și mortale în cel mai rău caz.

În luna mai, femeia din Minnesota, Monalisa Perez, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnată la șase luni de închisoare după ce la împușcat pe iubitul ei, Pedro Ruiz. Cuplul spera că videoclipurile despre cascadoria lor, în care o enciclopedie era menită să-l protejeze pe domnul Ruiz, vor deveni virale pe YouTube.

De asemenea, anul trecut, Asociația Americană a Centrelor de Control al otrăvurilor a raportat o creștere a numărului de cazuri raportate de boli cauzate de ingestia de detergenți în urma unei nebunii în care oamenii au mâncat păstăi care conțin detergent de rufe.

Aceasta l-a determinat pe producătorul produsului, Procter și Gamble, să solicite ajutorul vedetei fotbalului american Rob Gronkowski pentru a organiza o campanie de sensibilizare a publicului pe rețelele sociale .

Mai recent, o provocare inspirată de o scenă din spectacolul Netflix, Birdbox, presupunea desfășurarea unor activități – cum ar fi conducerea vehiculelor – în timp ce era legat la ochi. Se știe că cel puțin o persoană sa prăbușit ca urmare
sursa