Social

Se schimba legea! Toti cei care au permis s-au vor sa-l obtina, sunt obligati sa dea probe noi pentru examenul de permis!

Se schimba legea pentru examenul de permis, soferi vor fi revoltati pentru noile probe care sunt impus din acest moment la obtinerea carnetului de conducere, relateaza spynews.ro.

Toti doritori de a-si obtine permisul, trebuie sa aiba cele 10 clase terminate, daca nu le vor avea, nu vor putea sa se inscrie.
Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor discută astăzi legea prin care oamenii trebuie să susţină mai multe probe pentru obţinerea permisului auto.
Conform noii legi, examenul pentru permisul auto să aibă patru secţiuni: teorie, poligon, traseu ziua şi pe timp de noapte.

„Totodată, potrivit Strategiei de Siguranţă Rutieră, românii care nu au terminat zece clase nu vor putea avea permis de conducere și proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video”, conform observator.tv.
În octombrie 2016 a fost aprobată Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016-2020 şi Planul de acţiuni pentru implementarea strategiei. Obiectivele majore sunt reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020 faţă de anul 2010 și creşterea siguranţei rutiere.
Acolo este prevăzută „introducerea înregistrării video a examenelor pentru obţinerea certificatelor şi atestatelor profesionale, iar pe termen lung va fi amendată legea astfel încât şcolile de şoferi să-şi poată prelungi autorizaţia de funcţionare cu condiţia ca minim 50% dintre cursanţi să promoveze examenul”.
„Tinerii sunt vizaţi şi ei prin această strategie, care prevede crearea de programe universitare, post-universitare şi de formare în domeniul siguranţei rutiere, aceste programe urmând a fi introduse de către universităţi, în parteneriat cu instituţii având abilităţi şi expertiza necesară în domeniu.

Acţiunile vor viza şi îmbunătăţirea evaluării medicale şi psihologice pentru obţinerea permisului auto, prin actualizarea periodică a baremelor de evaluare şi eliminarea posibilităţilor de obţinere a avizelor în mod fraudulos.

În plus, după o anumită vârstă, vor fi reduse perioadele de efectuare a controalelor medicale pentru conducătorii auto”, mai scrie în Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră.