Credința că demonii întrețin relații sexuale cu oamenii este adânc în tradițiile creștine și evreiești

Medicul și pastorul din Houston, Stella Immanuel – descris ca „ spectaculos ” de Donald Trump pentru promovarea afirmațiilor nefondate cu privire la hidroxiclorochina medicamentului anti-malariei ca un „remediu” pentru COVID-19 – are alte păreri , foarte neconvenționale .

Pe lângă faptul că crede că oamenii de știință lucrează la un vaccin pentru a face oamenii mai puțin religioși și că guvernul SUA este condus de creaturi reptiliene, Immanuel, liderul unui minister creștin numit Fire Power Ministries , crede , de asemenea , că sexul cu demoni provoacă avorturi spontane, impotență, chisturi și endometrioză, printre alte boli.

A deschis-o până la ridicol . Dar, ca un erudit al creștinismului timpuriu , sunt conștient de faptul că credința că demonii – sau îngerii căzuți – întrețin regulat relații sexuale cu oamenii se încadrează adânc în tradițiile evreiești și creștine.

Sexul demonului
Cea mai veche relatare a sexului demonic în tradițiile evreiești și creștine vine din Cartea Genezei, care detaliază originile lumii și istoria timpurie a umanității. Geneza spune că, înainte de potopul lui Noe, îngerii căzuți s-au împerecheat cu femei pentru a produce o rasă de giganți
Mențiunea succintă a îngerilor care se reproduc cu femei umane conține puține detalii. Scriitorilor de mai târziu le-a fost lăsat să completeze golurile.

În secolul al III-lea î.Hr., „ Cartea Observatorilor ”, o viziune apocaliptică scrisă în numele unui misterios personaj numit Enoh menționat în Geneza , s-a extins asupra acestei povesti interesante. În această versiune, îngerii, sau „Observatorii”, nu numai că fac sex cu femei și cu giganți născuți, ci îi învață pe oameni magia, artele luxului și cunoașterea astrologiei. Această cunoaștere este asociată în mod obișnuit în lumea antică cu avansarea civilizației umane.

„Cartea Observatorilor” sugerează că îngerii căzuți sunt sursa civilizației umane. După cum a arătat savantul Annette Yoshiko Reed , „Cartea Observatorilor” a avut o viață lungă în comunitățile evreiești și creștine timpurii până în evul mediu. Descrierile sale despre îngerii căzuți au avut o influență largă.

Povestea este citată în epistola canonică a lui Iuda . Iuda citează „Cartea Observatorilor” într-un atac asupra adversarilor percepuți pe care îi asociază cu cunoștințele demonice.

Creștinii din secolul al II-lea d.Hr., precum influentul teolog Tertulian al Cartaginei , au tratat textul ca pe o scriptură, deși este considerată scriptură doar acum de unele comunități creștine ortodoxe.

Tertulian redă povestea Observatorilor și a artelor lor demonice ca o modalitate de a descuraja femeile creștine să poarte bijuterii, machiaj sau haine scumpe. Să te îmbraci în orice altceva decât în ​​haine simple, pentru Tertullian, înseamnă că cineva se află sub influența demonilor.

Creștini precum Tertullian au ajuns să vadă demoni în spatele aproape tuturor aspectelor culturii și religiei antice.

Mulți creștini au justificat abținerea de la aspectele cotidiene ale vieții antice romane, de la consumul de carne la purtarea machiajului și a bijuteriilor, susținând că astfel de practici erau demonice.
sursa