Actualitate

Tânăr reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere

La data de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului, au identificat pe DJ 193 între localitățile Pomi și Roșiori, un tânăr, de 21 de ani, din Homoroade, aflat la volanul unui autoturism.

Din verificările  efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Persoana în cauză a fost depusă la Centrul Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, identificate de polițiștii sătmăreni

La data de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești au fost sesizați cu privire la faptul că poarta unui imobil din localitatea Vezendiu ar fi fost distrusă, de către persoane necunoscute.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care ar fi distrus poarta, fiind vorba despre un bărbat, de 49 de ani, din Satu Mare, care în urma efectuării unei manevre de întoarcere a unui autovehicul, fără a se asigura corespunzător, ar fi acroșat poarta.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

Față de bărbat se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

La data de 01 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad fost sesizați prin plângere de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras din autoturismul proprietate personală, care se afla parcat pe podul din fața unui imobil în localitatea Bogdand, o geantă în care se aflau mai multe bunuri și acte, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1 000 de lei.

Ca urmare a verificărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii, fiind vorba de un tânăr, de 24 de ani, din Bogdand.

 Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de către polițiștii sătmăreni

La data de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Tribunalul Iași, pe numele unui bărbat, de 44 de ani, din Iași.
Bărbatul este condamnat la 7 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni economice.
Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.

Ordin de protecție emis pe numele unui bărbat

La data de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică, au fost sesizați de către un tânăr, din Satu Mare, cu privire la faptul că mama sa, ar fi fost lovită de către concubinul acesteia.

Polițiștii ajunși la fața locului, au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar, ca urmare a întocmirii formularului de evaluare a riscului, au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului.

Totodată, polițiștii efectuează verificări față de persoana în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Eveniment rutier soldat cu pagube materiale, provocat de o femeie, aflată sub influența băuturilor alcoolice

La data de 06 iulie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii rutieri careieni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment cu pagube materiale, în municipiul Carei.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, o femeie, de 32 de ani, din Carei, aflată la volanul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers intrând în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat stradal.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului și a stâlpului.

Femeia a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana care are în sânge o imbibație alcoolică peste limita legală.
                   

Acțiune a polițiștilor cu reprezentanții R.A.R.

La data de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei au desfășurat activități specifice, pe raza de DN 19/E671, în localitatea Moftinu Mic, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Satu Mare, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omenești și creșterea gradului de disciplină rutieră, respectiv identificarea conducătorilor auto ale căror vehicule produc zgomote care depășesc pragul fonic impus de lege, cele care emană noxe peste limita maximă admisă, care prezintă defecțiuni tehnice, cele care au aplicate folii neomologate, precum și cele care au valabilitatea inspecției tehnice expirată.

În cadrul activităților desfășurate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 610 lei și s-a luat măsura retragerii a 3 certificate de înmatriculare, pentru aplicarea de folii neomologate, pentru emisie de noxe peste limita legală admisă și pentru anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism.

Cu acest prilej, polițiștii rutieri atrag atenția tuturor participanților la traficul rutier că au obligația de a respecta toate normele rutiere legislative aflate în vigoare, în vederea asigurării și menținerii unui climat de siguranță al traficului rutier.

De asemenea, astfel de acțiuni vor fi puse în aplicare și pe viitor, pentru a descuraja adoptarea unui comportament rutier neadecvat pe drumurile publice, întrucât conduita unui conducător auto trebuie să rămână una corectă și, totodată, să dovedească respect pentru ordinea și liniștea publică.

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 5 iulie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale.
Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 73 000 de lei.
De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 13 conducători auto și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Exemple:

Șase conducători auto, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, au circulat cu viteze cuprinse între 105-119 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h.

Un bărbat, de 32 de ani, aflat la volanul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere unui pieton aflat pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Un conducător auto, de 44 de ani, din Suceava, a efectuat manevra de depășire a unui autovehicul, pe un tronson de drum unde depășirea este interzisă.

Doi bărbați, de 27, respectiv 57 de ani au fost depistați în trafic, după ce au consumat băuturi alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valorile de 0,09, respectiv 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Trei conducători auto, de 27, 18, respectiv 21 de ani, au fost identificați în municipiul Satu Mare, adoptând un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, prin realizarea repetată a unui derapaj, tulburând ordinea și linistea publică.