Extern

Tânără româncă, sechestrată de un turc care voia să o vândă

O tânără din Buzău a fost salvată de polițiștii din Germania, după ce fusese sechestrată de un cetățean turc, care voia să o vândă. Unchiul său a fost cel care a dat alarma potrivit digi24.

Potrivit IP Buzău, pe 31 iulie, unchiul femeii a alertat poliția din municipiu că nepoata sa este ținută cu forța într-un apartament din Germania de un cetățean turc. Bărbatul le-a spus polițiștilor că tânăra a fost amenințată că dacă nu plătește 20.000 de euro va fi vândută sau va fi ucisă.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în vederea realizării cu operativitate a schimbului de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză.

În baza informaţiilor furnizate, autorităţile germane au descins la trei imobile din diferite localităţi şi au dat de urma victimei care era ţinută captivă de un cetăţean turc de 36 de ani.

Femeia, care avea mai multe răni, a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea primului ajutor, iar ulterior a fost cazată într-un centru împotriva violenţei.

Cetăţeanul turc a fost reţinut şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.