Social

Tichete Educaționale 2024: Sorin Decă Anunță Data Încărcării și Detalii Importante

Sorin Decă, secretarul general adjunct din Ministerul Educației, a oferit detalii privind distribuirea tichetelor educaționale pentru anul 2024. Potrivit oficialului, săptămâna viitoare, o mare parte dintre tichetele educaționale vor fi încărcate pe carduri, evitând astfel ca elevii din aceeași familie să primească banii în intervale diferite scrie romaniatv.net

Noutatea anului este reprezentată de cardurile noi, care vor fi distribuite beneficiarilor, indiferent dacă aceștia au primit tichete educaționale în trecut. Cardurile vor fi valabile pentru următorii 5 ani, iar suma de 500 de lei va fi livrată într-o singură tranșă.

Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, vor beneficia de tichetele sociale pe suport electronic preșcolarii și elevii înscriși în învățământul de stat, îndeplinind anumite criterii legate de vârstă și venitul lunar al familiei.

Sorin Decă a subliniat importanța validării corecte a beneficiarilor, evitând situații în care frații din aceeași familie sau gemenii să aibă tratamente diferite. Procesul de încărcare a cardurilor va începe după confirmarea primirii de către beneficiari, iar acesta se va desfășura treptat, la intervale regulate, conform prevederilor ordinului comun.

Oficialul a evidențiat că demersurile au fost întreprinse pentru a asigura o distribuire eficientă și echitabilă a tichetelor, iar procesul de încărcare nu va aștepta până în ultima zi a anului școlar.

Pentru părinți și elevi, aceste precizări sunt esențiale în planificarea utilizării tichetelor educaționale în anul școlar în curs.