Advertoriale

Top 5 recomandări pentru a organiza un eveniment de succes

Mediul de business este determinat în mare parte de întâlnirile de afaceri unde se pun în scenă noi idei, se discută implementarea acestora și se construiesc noi relații care conduc la dezvoltare și inovație. O componentă esențială pentru reușita acestor evenimente o reprezintă modul în care sunt organizate, atenția la detalii și atmosfera creată, motiv pentru care este foarte important să planifici totul dinainte, ținând cont de recomandările specialiștilor. Dacă ești în căutarea locației ideale pentru organizarea următoarei conferințe, folosește platforma Instant.Space

 

Recomandarea 1: Înțelege audiența țintă

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când realizezi planificarea pentru un eveniment corporate este să stabilești cu exactitate care este publicul căruia te adresezi. Cine vor fi invitații? De la oameni de afaceri, presa, reprezentanți ai instituțiilor importante la clienții business-urilor care vor apărea în prim plan, pentru fiecare dintre aceștia trebuie să conturezi o listă de interese, valori, preferințe, în așa fel încât conferința ta să se muleze după aceste informații.

 

Recomandarea 2: Planifică cu atenție toate detaliile

Având o imagine clară a invitatului la conferință îți va fi mai ușor să stabilești toate celelalte detalii, de la locație, la logistică, mâncare și băuturi, precum și programa evenimentului. Stabilește o listă cu priorități pe care să o eșalonezi în etape individuale în așa fel încât să ai parte de o organizare bine pusă la punct și să nu ratezi niciun aspect important. 

 

Recomandarea 3: Gestionează bugetul eficient

Acum că știi cu exactitate tot ce ai de făcut, mai rămâne planificarea financiară care să te ajute să acoperi toate nevoile evenimentului fără să depășești bugetul alocat. Hotelul, echipamentele audio și foto-video, gustările de pe parcursul zilei, precum și elemente de decor sau alte detalii vizuale trebuie luate în calcul în așa fel încât să ai garanția unui eveniment reușit.

 

Recomandarea 4: Alegerea cu atenție a locației

Locația unde va avea loc conferința este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante și costisitoare componente, drept urmare este esențial să analizezi cu atenție toate opțiunile pe care le ai la dispoziție. 

 

Pentru a-ți facilita munca, Instant.Space te ajută să vizualizezi cu doar câteva click-uri toate locațiile cu săli de conferință disponibile la data selectată în orașul dorit, în așa fel încât să descoperi rapid cum arată și cât costă fiecare, fiind mai ușor să faci o planificare eficientă.

 

Dacă ai găsit un hotel pentru evenimente care se potrivește tematicii conferinței și preferințelor, îl poți rezerva direct din platformă din numai câteva click-uri, ceea ce îți va simplifica cu mult întreg procesul organizatoric. Tot pe platformă vei putea selecta tipul de aranjament în sală, pentru a avea certitudinea că sunt respectate toate detaliile de care trebuie să ții cont atunci când organizezi un eveniment.

 

Poți alege dintr-o varietate de aranjamente specifice, de la workshop și classroom, la banquet, boardroom, teatru, amfiteatru și nu numai. Nu în ultimul rând, în momentul în care rezervi centrul de conferințe dorit, poți bifa și anumite servicii adiacente de care ai nevoie, fie vorba de catering, cazare pentru invitați, dotare cu echipamente și multe altele.

 

Recomandarea 5: Promovează evenimentul

Din momentul în care totul este pus la punct, mai rămâne doar să aduci la cunoștință publicului despre evenimentul care urmează să aibă loc, unde și în ce condiții pentru a te asigura că obții notorietatea de care ai nevoie. Folosește-te de rețelele sociale, de media locală și asigură-te că ai printre invitați și câțiva oameni de presă în așa fel încât să obții vizibilitate în timpul conferinței, dar și după.

 

Obții instant spațiul de care ai nevoie și simplifici procesul de organizare a conferinței cu Instant.Space!