Tunelul Timpului, deschis pentru prima dată la Castelul Bran pentru turiști

Începând cu 1 iulie, Tunelul Timpului de la Castelul Bran, care nu a fost niciodată deschis publicului, va putea fi vizitat de turiști. Vizitatorii vor putea urmări istoria castelului, într-un show unic în spațiul muzeal european.
Tunelul Timpului va putea fi vizitat de turiști începând cu data de 1 iulie. Acesta a fost construit în anul 1930, la ordinul reginei Maria, pentru a facilita accesul în Castelul Bran.

Tunelul este prevăzut cu un lift care face legătura între castel și parc pe o distanță de aproximativ 40 de metri. Vizitatorii vor putea urma, astfel, drumul pe care îl parcurgea familia regală atunci când dorea să ajungă, pe scurtătură, în castel.

Citește și: Profeția tulburătoare a Sfântului Nil: O oglindă a vremurilor actuale

Reconstruirea cabinei de lift, restaurarea puțului și a tunelului au costat aproape un milion de euro.

”După cinci ani de căutări și încercări și după un an de uriașe eforturi umane și financiare, Tunelul Timpului, la Castelul Bran, a devenit realitate. În el am zidit inteligență, viziune, pasiune, tehnologie, inovație și forță brută pentru a-l transforma într-un spectacol multimedia unic în peisajul muzeal european. Va fi un show unic. Pornirea va fi din curtea interioară”, a declarat Bogdana Balmuș, PR manager al Castelului Bran.

Citește și: Te ajută rugăciunile când ești bolnav? O analiză detaliată a impactului spiritual, psihologic și științific

Prețul biletului de intrare va fi diferit față de cel pentru Castelul Bran, care costă 40 de lei. Valoarea nu a fost stabilită, deocamdată.

”Va fi bilet separat, pentru că liftul are o capacitate limitată. Avem și zile în august când vin peste 6.000 de vizitatori și nu o să putem să-i includem pe toți în tur și atunci trebuie să vedem exact care va fi capacitatea pe oră, care vor fi solicitările. Din curtea interioară se urcă într-un lift, se coboară cu liftul, apoi se merge pe o galerie orizontală care se termină într-un dom cu magazine. Fiind lift și în galeria aceasta se întâmplă niște lucruri, s-a lucrat la partea de media, vor fi niște panouri, se fac probe, va fi un show multimedia”, a mai declarat Bogdana Balmuș.

Citește și: De ce ciobanii se cred deștepți? O analiză a percepției și a realității

Pe 25 iunie vor fi prezentate toate detaliile legate de deschiderea Tunelului Timpului, în cadrul unei întâlniri la care sunt așteptați arhiducele Dominic de Habsburg, constructorii care s-au ocupat de restaurarea tunelului și arhitecții.

În 2017, cifra de afaceri înregistrată de Castelul Bran a fost de aproximativ șase milioane de euro.