Actualitate

Un elicopter american a aterizat pe un câmp – MApN nu a dat explicaţii

Un elicopter ce ar aparţine Armatei americane a aterizat miercuri pe un câmp din judeţul Suceava. Aeronava a preluat patru militari americani şi apoi a decolat din nou.
Un elicopter american a aterizat pe un câmp din localitatea Siret, judeţul Suceava, cu toate că în zonă nu au fost anunţate exerciţii comune româno-americane. Deocamdată, nu se ştie dacă soldaţii americani au aterizat acolo din greşeală pentru că Ministerul Apărării nu a dat încă explicaţii în acest sens.
Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu un elicopter Blackhawk al armatei americane a aterizat pe un câmp din localitatea Siret.
Militarii au coborât din aeronavă, au verificat zona la pas timp de 10 minute, interacționând chiar și cu localnicii, cărora le-au răspuns la salut cu un “Hello!”, dar fără a spune de unde vin și ce caută când au fost întrebați, după care au urcat din nou în elicopter, care a continuat să survoleze zona
Prezența lor este surprinzătoare în zonă, pentru că nu au fost anunțate aplicații militare, nici măcar către autoritățile locale sau județene, a confirmat Prefectura Suceava, potrivit sursei citate.

Aeronava a preluat câțiva soldați americani, iar apoi a decolat din nou, la ora 16.02

sursa