Actualitate

Un fermier din Timiș, amendat de Poliție pentru ca nu avea trecută pe declarație ora la care revine acasă

Zi de zi, Poliția Română trimite informări privind miile de amenzi aplicate cetățenilor care nu se conformează prevederilor legii.

Însă, nu toate amenzile sunt aplicate în litera și spiritul legii, și, ca să crească numărul de amenzi aplicate, unii polițiști fac exces de zel.

S-a întâmplat zilele trecute, la Aiud, unde un cuplu a fost amendat cu 4.000 de lei pentru că nu avea trecută pe declarația pe proprie răspundere ora la care revine acasă.

Deși abuzul a ajuns subiect de știre, Poliția Română nu a anunțat măsuri și nici nu pare să fi dat directive pentru stoparea abuzurilor asupra cetățenilor.

Așa că isprava s-a repetat în Timiș, unde un fermier a fost amendat de oamenii legii pentru că nu avea trecută pe declarație ora deplasării.

Declarațiile nu conțin însă și o rubrică pentru oră, oamenii fiind obligați să treacă doar locațiile spre care se deplasează.

Polițiștilor însă nu pare să le pese prea tare de lege, așa că omul a fost amendat, chiar dacă, culmea, înainte fusese oprit de un alt echipaj de poliție care constatase că totul e în ordine.
M-a oprit domnul polițist și pur și simplu mi-a dat amendă că așa a vrut el. Înainte de acest incident, m-a oprit alt echipaj la intersecția de la Iulius Mall din Timișoara și m-a verificat, mi-a cerut declarația pe propria răspundere și buletinul și oamenii legii au constatat că totul a fost în regulă și că declarația este corectă. Mi-au dat liber”, a declarat Gelu Barna, un fermier din Săcălaz.

sursa