Extern

Un grup de tineri a urcat pe fațada unei clădiri din Franța pentru a salva o familie dintr-un incendiu

Mai mulți tineri din orașul francez Nantes sunt lăudați după ce au salvat o familie dintr-un incendiu care izbucnise într-o clădire de apartamente, informează BBC.

Imaginile video filmate de martori arată cum tinerii se urcă pe fațada clădirii pentru a ajunge la apartamentul de la etajul trei.

Mai multe saltele au fost puse la baza clădirii, iar copilul de șase luni al cuplului a fost aruncat pe ele. Fetița a fost transportată la spital în stare critică, dar se va recupera complet.
Unul dintre tinerii implicați în operațiunea de salvare, Tahmid, a declarat pentru publicația online Ouest-France că decizia de a arunca copilul de la balcon a fost „ultima soluție posiblă”.

Focul s-a extins la mai multe apartamente, iar pompierii sosiți la fața locului au salvat mai mulți oameni din clădirea situată în cartierul Bottière.

Kenza Zekkar, liderul organizației pentru tineri Bien-être et solidarité Pays de la Loire, a declarat pentru BBC că ea a organizat operațiunea de salvare a familiei. Soțul ei a fost printre tinerii care au escaladat clădirea. Organizația cere acum ca trei dintre tinerii implicați în operațiunea de salvare, toți migranți, să primească documente de ședere și locuințe sociale.

A fost lansată și o petiție online la adresa președintelui Emmanuel Macron, cerându-se „onoare și recunoașterea faptelor eroilor din Bottière”.
sursa