Extern

Un tată își plânge fiica, ucisă fără milă și abandonată pe un câmp

“Mi-am pierdut fiica pentru totdeauna”. Sunt cuvintele unui tată distrus de durere, după ce unicul său copil a fost ucis fără milă și aruncat pe câmp. Yana Malayko avea doar 23 de ani, iar primele rezultate ale autospsiei sunt înfiorătoare.
Pentru tatăl tinerei ucrainence Oleksandr Malayko, ziua de joi a fost mai grea decât miercuri, atunci când a fost descoperit trupul fără viață al fiicel sale, ascuns sub o grămadă de frunze și mărăcini, pe un câmp din Lonato del Garda, la granița cu provinciile Mantova și Brescia. Bărbatul de 45 de ani s-a întors în locul unde carabinierii au găsit cadavrul Yanei.
Am vrut să văd acel loc la lumina zilei, ca să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Fiica mea a fost aruncată într-un sac de gunoi, e prea mult, nici măcar animalelor nu le poți face așa ceva. Încercați să vă gândiți ce i-ar fi putut trece prin cap unui părinte care și-a pierdut singurul copil, ucis și aruncat într-un sac, ca gunoiul. Am simțit furie și durere, iar acum cer dreptate și cred în justiția italiană. Ceea ce sa întâmplat cu Yana nu trebuie să se mai întâmple niciodată altor femei. Nimeni nu ar trebui să pățească așa ceva“, a mărturisit Oleksandr Malayko
Presa din Italia a dezvăluit vineri primele rezultate ale autopsiei Yanei. Atenție, informații cu puternic impact emoțional! Tânăra de 23 de ani ar fi fost lovită cu pumnii în față, sufocată cu o pernă, apoi izbită cu un instrument rotunjit, contondent, probabil o rangă.

Autopsia a fost efectuată de medicul patolog Giovanna Del Balzo, de la Institutul de Medicină Legală Verona. Yana a fost ucisă între orele 2.30 și 5.00, pe 20 ianuarie, iar cine a omorât-o nu a folosit un cuțit. Fata s-a apărat după primele lovituri, reușind să le blocheze, fapt dovedit de o traumă la mâna stângă. Pe corp erau urme care arată că ucigașul ar fi încercat să-l bage într-o geantă, o valiză mare.

Dumitru Stratan, un moldovean de 33 de ani, fostul iubit al Yanei, se află în închisoarea din Mantova, fiind acuzat de omor voluntar cu premeditare și ascundere a unui cadavru.

Sursa