Sanatate

Valeriu Gheorghiţă: tinerii şi copiii au un risc mai mic de a face o formă severă de COVID-19

Valeriu Gheorghiţă a declarat că tinerii şi copiii au un risc mai mic de a face o formă severă de COVID-19 faţă de populaţia adultă. Cu toate acestea, coordonatorul campaniei de vaccinare îi îndeamnă pe părinţi să-i vaccineze pe cei mici împotriva coronavirusului.
Valeriu Gheorghiţă anunţă că tinerii şi copiii au un risc mai mic de a face o formă severă de COVID-19 faţă de populaţia adultă.

Şeful CNCAV spune că trebuie continuată campania de vaccinare pentru reducerea pandemiei.
Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că vaccinarea copiilor, într-o ţară cu adulţi foarte mulţi nevaccinaţi, nu va avea efectul scontat în limitarea răspândirii virusului.
Cei tineri, copiii în general, au un risc parte mic de a face o formă severă de boală (…) În ceea ce priveşte ponderea cazurilor internate din cauza CIVOD-19, în România, la grupa de vârstă 5-11 ani, aproximativ 1,5% din totalul cazurilor de COVID 19 au fost raportate la această categorie, iar la grupa 10 – 14 ani, circa 3% din cazuri reprezintă cazurile raportate la această grupă”, a declarat medicul militar la o dezbatere privind vaccinarea copiilor

sursa