Veste extraordinara! Statul ofera romanilor 40.000 de lei pentru reparatii in casa. Iata conditiile:

O veste buna pentru romanii, statul ofera 40.000 de lei pentru a-ti repara casa, persoanele fizice care doresc sa-si izoleze termin casa, pot cere de la stat aceasta suma nerambursabila, numita prin programul Casa verde plus, arata in legislatia de v igoare, relateaza bzi.ro.

Aceasta suma nerambursabila poate fi acordat doar persoanelor fizice pentru a carui casa este in contruire, dar cat si pentru celelalte existente, insa, dupa actul normativ, doar daca acestea au cel mult parter si inca doua etaje.

Citește și: Tragedie pe DN1 în Alba: Un tânăr de 18 ani a pierdut viața într-un accident rutier grav

Concret, persoanele fizice vor putea cere o suma de pana la 40.000 de lei (dar nu mai mult de 120 de lei pe metru patrat izolat si finisat), care va fi acordata sub forma unei prime de eficienta energetica.

„Finantarea se acorda sub forma unei prime de eficienta energetica in valoare de maximum 40.000 de lei, aferenta cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat si finisat, pentru izolarea locuintelor aflate in faza de constructie si pentru izolarea locuintelor existente”, scrie in ordin.

Citește și: Accident în Piatra-Neamț: Autospecială neinscripționată a Poliției implicată într-o coliziune

Atentie! Locuinta individuala, pentru care se va putea cere finantare, va fi considerata orice constructie de sine statatoare sau parte a unei alte constructii, „care a fost construita sau transformata in scopul de a fi folosita de regula de o singura gospodarie pentru satisfacerea cerintelor de locuit”, asa cum scrie in ordinul MMAP.

Cine se va putea inscrie in Casa verde plus

Citește și: Polițist din Argeș cercetat penal după două accidente rutiere succesive

Persoanele fizice se vor putea inscrie in programul guvernamental daca sunt cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene ori ai Spatiului Economic European si daca au domiciliul stabil in Romania, se arata in Ordinul MMAP nr. 2.425/2016.

De asemenea, conform documentului citat, celelalte conditii de participare sunt:

solicitantul sa fie titularul autorizatiei de construire pentru casa pentru care se solicita prima de eficienta energetica sau sa detina autorizatia de construire prin preluarea acesteia la momentul dobandirii proprietatii terenului, pentru construirea cladirii;

constructia si terenul sa nu faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare in instanta, unei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;

solicitantul sa aiba platite taxele, impozitele, amenzile si contributiile catre bugetul de stat si bugetele locale;
in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului sa nu fi fost condamnat pentru infractiuni impotriva mediului.

„Nu este eligibil solicitantul care detine in proprietate un imobil format din teren cu una sau mai multe constructii, dintre care unele parti sunt comune, iar restul sunt proprietati individuale, pentru care se intocmesc o carte funciara colectiva si cate o carte funciara individuala pentru mai mult de doua unitati individuale, apartamente – locuinte, aflate in proprietate exclusiva, care poate fi reprezentata de locuinte si spatii cu alta destinatie, dupa caz”, este explicat in actul normativ.