Extern

Virusul ucigaş afecteată brandul Apple. Compania închide toate magazinele

Compania Apple a anunţat că închide toate magazinele şi birourile corporative din China continentală, până pe 9 februarie, din cauza virusului ucigaş care a dublat numărul deceselor.
”Dintr-o mare precauţie şi pe baza ultimelor recomandări ale experţilor din domeniul sănătăţii, închidem birourile noastre corporative, magazinele şi centrele de contact din China continentală, până pe 9 februarie” , a anunţat Apple într-un comunicat, anunţând că aşteaptă să redeschidă magazinele, ”cât mai curând posibil”.
Apple închisese înainte trei magazine în China, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea virusului. Compania se alătură altor retaileri străini, printre care Starbucks şi McDonald’s, care au închis temporar magazine, ca măsură de precauţie.
Apple continuă să depindă puternic de China, atât în privinţa vânzărilor de smartphone-uri cât şi a lanţului de aprovizionare şi producţie. Multe fabrici din provincia Hubei, inclusiv fabrici ale AB InBev şi General Motors, au suspendat temporar producţia din cauza virusului.

sursa