Actualitate

Vreme groaznica in Romania. -32 de grade si-a facut aparitia in zonele..

Vreme groaznica in Romania. -32 de grade si-a facut aparitia in zonele..Iarna a venit nervoasa, incat a facut ravagii in unele zone ale tarii, pe toata lumea a luat prin surprindere, nestiind ca o sa ninga asa mult, de astfel si temperatura a fost de -32 de grade, relateaza spynews.ro.

Toata lumea se astepta sa vina primavara la caldura care era in acest anotimp, dar dintr-o data zapada a venit pe neasteptate, si sa emis cod portocaliu de viscol si ninsori.

Purtătorului de cuvânt al Prefecturii Maramureş a transmis că temperaturile scăzute au avut loc în judeţul Maramureș, pe Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei.

„Aseară, indicele de răcire a atins valoarea de minus 32 de grade Celsius la Vârful Iezer (la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei – n.r.). Tot în aceeeşi zonă montană, viteza vântului a fost de 83 de kilometri pe oră”, a declarat Dan Bucă.

Potrivit spuselor lor, cele mai scăzute temperaturi au avut loc joi dimineaţă: -15 grade la Vârful Iezer, -13 în Pasul Prislop, -10 grade la Borşa, -9 grade la Cavnic, -8 grade la Vişeu de Sus şi Pasul Gutâi, -7 grade la Târgu Lăpuş, Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag, -4 grade la Baia Mare, -3 grade la Baia Sprie, Seini şi Şomcuta Mare.