Extern

Zelenski dezvăluie dezastrul provocat de Rusia în Kiev

Zelenski dezvăluie dezastrul provocat de Rusia în Kiev, Odessa și Harkov: “O situație extrem de dificilă. Debarasarea molozului durează toată ziua scrie romaniatv.net

Într-un mesaj solemn către națiune, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris luni după-amiază devastarea continuă provocată de forțele ruse în orașele Kiev, Odessa și Harkov. Cu o sinceritate copleșitoare, Zelenski a oferit o imagine clară a situației dificile cu care se confruntă țara și a exprimat recunoștința față de cei implicați în eforturile de recuperare și ajutorare a victimelor.

În mijlocul unor atacuri continue, Zelenski a adăugat că orașul Kiev a fost afectat de rachete balistice care au cauzat pagube semnificative, inclusiv la Academia de Arte. Cu toate acestea, într-o notă de ușurare, a menționat că, din fericire, nu au fost copii afectați. Procesul de curățare a molozului a devenit o activitate zilnică de lungă durată în capitală, subliniind amploarea daunelor suferite.

De asemenea, Zelenski a adus în atenție situația din Odessa și Mikolaiv, unde atacurile asupra infrastructurii electrice au complicat și mai mult situația. Cu toate acestea, a subliniat eforturile remarcabile ale serviciilor de urgență și ale echipelor de reparații pentru a face față situației.

Într-o notă de apreciere, președintele Ucrainei a menționat angajamentul și sacrificiul celor implicați în protejarea și susținerea cetățenilor. El a îndemnat comunitatea să ofere sprijin și să fie alături de cei în suferință, subliniind importanța solidarității umane în momente de criză.

În încheierea mesajului său, Zelenski a transmis recunoștința sa față de cei care au rămas alături de Ucraina și față de cei care au arătat compasiune și devotament în aceste vremuri dificile. Mesajul său a subliniat nevoia acțiunii colective și a sprijinului umanitar în fața acestui dezastru provocat de războiul brutal.

În timp ce lupta continuă pentru rezistența și reconstrucția țării, cuvintele lui Zelenski rămân ca un apel la solidaritate și empatie, amintind lumii întregi de importanța de a rămâne uniți în fața adversității.