Actualitate

A inceput razboiul dronelor la Marea Neagră

Deja americanii si rusii cauta alta cale de a actiona in cazul unui razboi, acestia au trimis sub forma de exercitiu la Marea Neagra drone, sa devina un punct pentru NATO si Kremlin, relateaza b1.ro.

„Astfel, un aparat de zbor fără pilot strategic – o dronă – a forțelor aeriane ale SUA a executat, vineri, 5 aprilie, un zbor de cercetare de mai multe ore în apropierea Crimeii și a zonei Kuban.

Drona a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din insula italiană Sicilia și, timp de cinci ore, a patrulat la sud-vest și sud de Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și în apropierea Ținutului Krasnodar”, relatează remnmilitaryblog.com.

În total, drona a efectuat cel puțin patru treceri de-a lungul graniței navale a Federației Ruse la Marea Neagră, de la litoralul vestic al Crimeii și până la Soci..

În timpul îndeplinirii misiunilor, drona a trecut de cel puțin șase ori la o distanță de 33-59 de kilometri de granița Ucrainei cu Regiunile Belogorsk, Voronezh și Rostov din Federația Rusă.

Pe 3 și 4 aprilie, avioane americane de cercetare au efectuat o serie de zboruri în apropierea Crimeii, a Strâmtorii Kerci și zonei Kuban, pe fondul anunțului făcut de SUA de elaborare la nivelul NATO a unui pachet de măsuri de descurajare a acțiunilor Federației Ruse în Marea Neagră.

Și pe 5 aprilie, un avion american de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon a zburat în zona Peninsulei Crimeea.