Actualitate

A MURIT DRAGNEA! Este ŞTIREA ZILEI în România

Este doliu în Armata Română! Generalul Marin Dragnea, unul dintre veteranii României din cel de-Al Doilea Război Mondial, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, anunță Ministerul Apărării Naționale.
S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea! Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima și până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie”, a scris MApN, joi dimineață.
Presa a sugerat în mai multe rânduri că generalul Marin Dragnea ar fi fost rudă cu fostul șef PSD, Liviu Dragnea, dar veteranul a dezmințit această informație, explicând că singura legătură dintre ele și actualul prizonier de la Rahova este originea teleormăneană.
Marin Dragnea a fost înaintat de la gradul de colonel la cel de general ca recompensă pentru că a condus represiunea studenților de la Timișoara din 1956, în urma căreia sute de tineri au fost arestați, iar mulți dintre ei au fost condamnați la închisoare. El a fost comandatul Corpului 38 de Armată și al Garnizoanei Timișoara.

Unchiul lui Dragnea a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind luat prizonier de ruși. Marin Dragnea s-a întors în România în 1944, împreună cu Divizia „Tudor Vladimirescu”, o unitate care contribuit în mod esențial la introducerea stalinismului în țară, potrivit jurnalistului Sabin Orcan.

Ulterior acesta a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Armatei.

Marin Dragnea a primit de două ori decorații din partea Federației Ruse, în 2015, decretele fiind semnate de președintele Vladimir Putin.

Doliu în Armata Română: A murit generalul Marin Dragnea, despre care presa scria că ar fi rudă cu fostul lider al PSD

sursa